L'artista Olga Molina il·lustra el cartell del Festival Internacional de Blues

El Festival Internacional de Blues se celebrarà entre el 28 de setembre fins al 7 d'octubre

 

L'autora Olga Molina pren amb forces el feminisme a través de la seva il·lustració
L'autora Olga Molina pren amb forces el feminisme a través de la seva il·lustració | Bluescerdanyola.com

 

 

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès cumpleix 30 anys. La seva XXVIII edició comença recuperant la seva periodicitat anual.L'esdeveniment tindrà lloc entre el 28 de setembre i el 7 d'octubre durant deu dies. El cartell de mà de la il·lustradora cerdanyolenca Olga Molina té una gran càrrega de simbolisme.

 

El cartell respon a la qüestió on són les dones? Sobretot, en el món de la cultura i la musical del país. Olga ha volgut fer un homenatge a l'afroamericana Rosa Parks amb la icònica imatge d'ella en un autobús quan va negar-se a cedir el seient a un senyor blanc a petició del conductor de Montgomery (Alabama). Aquest fet, va fer esclatar un gran boicot al transport públic que va durar 381 dies.

 

Segons l'artista, Olga Codina, al dibuix la dona té una mirada que interpel·la l'espectador com si aquest estigués entrant a l'autobús i aixeca una cella desafiant perquè "està sola, és de nit i no té por".

 

Olga Molina estudia restauració de pintura on aprèn tècniques pictòriques i es familiaritza amb l'estil dels pintors clàssics. Amb el pas del temps, troba la necessitat de trobar un lletguatge propi més lliure que desenvolupa després de cursar un postgrau d'il·lustració creativa. En les il·lustracions, treballa l'aquarel·la amb un estil més personal lliure de proporcions. L’any 2015 la plataforma WeTransfer s’ofereix a promocionar el seu treball i això li permet fer el salt i treballar en alguns projectes internacionals.