Josefina Xufré i Laia Pon guanyen el 1r premi del 52è Concurs de Vestits de Paper

Les cerdanyolenques van tornar a ser premiades, aquest any pel seu vestit de paper "Golden Velvet"

Laia Pon, dissenyadora i model, lluïnt el vestit premiat
Laia Pon, dissenyadora i model, lluïnt el vestit premiat | Soletat Clota de Palau d'Anglesola

 

 

 

La modista cerdanyolenca Josefina Xufré Sirera i la dissenyadora Laia Pon Xufré han guanyat el 1r premi del 52è Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, celebrat el 16 de desembre a la capital del Pla d’Urgell.

 

Fet amb paper crespó - o pinotxo -, les cerdanyolenques van ser premiades pel disseny d'un vestit, en la categoria de Moda Actual, sota el nom "Golden Velvet". La peça està inspirada en el segle XVI, és versàtil i combina l’estil barroc i recarregat, amb l’estil gasp o preppy propi de Ralph Lauren.


 

Xufré i Pon acumulen 17 anys participant en aquest certamen i han aconseguit 10 primers premis, 2 segons, 2 estisores de plata - atorgades per destacar en el disseny i creativitat dels models presentats - i un didal d'or brillant, pels seus més de 10 anys de trajectòria. Xufré treballa en equip amb la seva filla Laia que dissenya els vestits i també els llueix com a model de passarel·la, guanyant el premi a la millor model de la passarel·la, el 2003. 

 

Per Xufré, "és una gran satisfacció guanyar un any més fent equip amb la seva filla" de qui afirma que "té molta visió". De fet, per la modista, "des d'aquell primer any treballant juntes, ens hem posat el llistó més i més alt, superant-nos cada dia". Destaca sobretot la dificultat d'elaborar vestits en paper crespó, "que no és el mateix que fer-ho amb roba que et dona moltes possibilitats. El paper l'has de saber com manipular perquè no es trenqui ni deteriori"


 

Per la passarel·la del Teatre de l’Amistat de Mollerussa van desfilar 70 vestits en les categories de moda actual, fantasia i època.

El vestit per darrere
El vestit per darrere | Soletat Clota de Palau d'Anglesola

 

El cos interior
El cos interior | Soletat Clota de Palau d'Anglesola

 

L'interior del vestit per davant
L'interior del vestit per davant | Soletat Clota de Palau d'Anglesola

 

L'entrega de premis
L'entrega de premis | Soletat Clota de Palau d'Anglesola

 
Comentaris

envia el comentari