El festival Fantosfreak segueix consolidant-se en l'edició més internacional

El 19è Fantosfreak se celebrarà del 16 al 20 de juliol al Parc del Turonet

 

 
Cartell del 19è Fantosfreak
Cartell del 19è Fantosfreak | Fantosfreak

 
 
 

La 19a edició del Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, Fantosfreak, serà una nova mostra de la consolidació de l'esdeveniment com a referent del cinema freak a tot l'Estat. Durant cinc dies, del 16 al 20 de juliol, el parc del Turonet acollirà la projecció de 44 curts, actuacions musicals en directe i, fins i tot, una sessió de lluita lliure.

 

Aquesta edició del Fantosfreak és la més internacional de totes. En total, el festival ha rebut 342 curtmetratges candidats provinents de 39 països diferents. Aquesta fita és una mostra del bon moment que viu el festival. Any rere any es consoliden augmentant el nombre de públic i la participació internacional. "La selecció de curtmetratges que fem i que sigui una proposta estiuenca ajuda a la consolidació", va dir el director del festival, Rafa Dengrà, durant la presentació de la 19a edició el 4 de juliol.


 

Què es podrà veure en el 19è Fantosfreak?

 

Tot i que el cartell del Fantosfreak dona protagonisme als pirates, al festival tindran cabuda tot tipus de temàtiques. Entre els 44 curtmetratges que es projectaran dins de concurs es podrà veure la nova producció del guanyador de l'any passat, el canadenc Justin Harding, qui enguany torna a apostar per un curt amb presència de nens. Amb caràcter més mediàtic, també es projectarà un curt on apareix l'actor Carlos Areces, i un altre amb la misteriosa participació d'un actor de la sèrie de televisió 'Lost'.

 

 

 

 

 

 

 

 

L'alcalde, Carles Escolà , i el director del Fantosfreak, Rafa Dengrà , en roda de premsa
L'alcalde, Carles Escolà, i el director del Fantosfreak, Rafa Dengrà, en roda de premsa | Mónica García

 

 

També entraran a concurs dues produccions, Smashed i Too Dark, que compten amb la música de Ken Stringfellow, fundador de The Posies i guitarrista del mític grup nord-americà R.E.M. Stringfellow també visitarà el Fantosfreak per actuar en directe al parc del Turonet. Quant a la resta de curts internacionals, arribaran procedents de Regne Unit, Estats Units, Suïssa, Japó, Holanda, França, Australia, Canadà i Bèlgica. "El festival dona projecció exterior a Cerdanyola", va destacar l'alcalde CarlesEscolà durant la presentació.

 

Tot i creixer amb curts arribats d'arreu del món, el Fantosfreak no oblida les seves arrels cerdanyolenques. Enguany, dos directors locals participaran en el festival. La 19a edició s'obrirà el 16 de juliol amb el curt Un viaje a tomar por culo del cerdanyolenc Chesco Murillo. Un dia després, dimarts 17 de juliol, el també cerdanyolenc Pedro Villarejo, de 15 anys, serà el director més jove del Fantrosfreak amb la projecció de Redder.


 

Quant als premis, hi haurà tres categories que tindran dotació econòmica: els tres Premis Fantosfreak,  el Premi Garmanbozia (a l'esperit més freak) i el Premi del Públic. A més, s'entregaran altres premis sense dotació econòmica: Premi Pepito de Oro a la millor mort, Premi Charlie a la criatura més entranyable, Premi Gagci al millor gag, Premi Avestruz al millor ensurt, Premi Pterodáctilo al millor criti Premi Ya se sabe o es sospechoso a la frase més mítica.

 

Molt més que cinema

 

El Fantosfreak torna a apostar per les actuacions en directe i activitats paral·leles que marquin la diferència. De dilluns a dijous, a les 20.45 h, el públic podrà veure en directe les actuacions de Wild Mamas, Batalla de gallos, Missifuzz i Ken Stringfellow. Amb l'exguitarrista de R.E.M, el festival ha organitzat una sessió de "preguntes i respostes" el divendres 20 de juliol al MAC. Durant la xerrada, Stringfellow parlarà de la seva trajectòria musical i del futur de les bandes sonores. A més, la darrera jornada del festival comptarà amb una actuació de lluita lliure a càrrec de Riot Wrestling. Des de l'organització destaquen que un dels objectius del festival és incloure, en futures edicions, trobades entre públic, professionals del sector i directors dels curts projectats.