Danses d'arreu del món omplen les places de Cerdanyola un any més

Des de l'Esbart de Sant Marçal estan molt satisfets amb les actuacions i l'assistència del públic fidel a aquesta cita
Diferents cultures d'arreu del món s'han donat cita a Cerdanyola aquesta setmana
Diferents cultures d'arreu del món s'han donat cita a Cerdanyola aquesta setmana | Bernat Millet

 

La trenta-cinquena edició de la Mostra Internacional de Dansa Popular ha tancat el cicle d'exhibicions en una plaça de l'Abat Oliba plena a vessar. Aquesta darrera tarda va ser un recolliment en què el públic va veure danses tradicionals catalanes, en comptes dels balls típics d'arreu del món.

 

Durant l'acte central es van viure moments d'allò més exòtics
Durant l'acte central es van viure moments d'allò més exòtics | Bernat Millet

 

 

Dimecres 4 va començar aquest conjunt d'exhibicions que ha aportat als ciutadans cerdanyolencs a diversos punts de la geografia. La Entidad Cultural Ecuatoriana sin Fronteras, la Casa d'Andalusia i l'Esbart Sant Marçal, que ha participat en tota la Mostra i l'ha organitzat, van ser els primers a mostrar les seves danses.


Al llarg de tota la setmana, la plaça de l'Abat Oliba s'ha omplert per veure aquestes danses, tradicionals per als grups, i exòtiques per al públic. L'assistència massiva de públic demostra que la tradició, està més viva que mai a Cerdanyola.

 

Les més petites també han tingut el seu moment
Les més petites també han tingut el seu moment | Bernat Millet

 

La nit de dissabte, però, els balls es traslladaven de lloc. L'acte central de la mostra es va celebrar al parc del Turonet, un espai molt més tranquil on fugir una mica de la ciutat, per centrar-se en l'art de la dansa. Gràcies a un escenari instal·lat per a l'ocasió, el grup Arc-en-ciel de Suïssa, Kève Folk d'Hongria i Perú Ritmos y Costumbres va mostrar al públic les seves arrels i la seva forma pròpia de viure el ball. Una nit plena d'actuacions que, tot i no estranyar al públic, no els hi eren habituals.


La dansa popular catalana ha sigut l'encarregada de tancar aquesta 35a edició de la Mostra. Els esbarts de Sant Marçal (Cerdanyola), Sant Vicentí (Sant Vicenç de Castellet) i l'Esbart Olesà van mostrar les seves danses que, tot i ser d'estils clarament diferents, eren igual de vàlides.

 

 

Des de l'Esbart Dansaire Sant Marçal, que era qui organitzava la Mostra, es van mostrar molts satisfets amb l'afluència de públic durant tota la setmana. El públic els ha acompanyat en totes les actuacions i han deixat clar que aquesta mostra té la força suficient a la ciutat. L'organització, a més, ha mostrat la seva intenció de continuar amb aquesta festa de la dansa internacions i ha expressat el seu desig d'una major implicació per part del consistori per facilitar-ne la viabilitat.
Comentaris

envia el comentari