El circ serà el protagonista del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil

El FIT Cerdanyola se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de setembre

 

Elvi Vila, Ramon Sauló i Rosa Maria Soler amb el cartell del FIT Cerdanyola
Elvi Vila, Ramon Sauló i Rosa Maria Soler amb el cartell del FIT Cerdanyola | Mónica García

 

El circ envairà Cerdanyola del Vallès els dies 21, 22 i 23 de setembre. El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT) de la ciutat tornarà en la seva 11a edició i amb una novetat respecte a altres anys: el festival tindrà el circ com a fil conductor del programa d'espectacles.

 

"El circ viu un moment òptim i és un gènere que domina moltes disciplines", va destacar la presidenta de Bambalina, Rosa Maria Soler durant la roda de premsa de presentació del festival el 6 de juny. Així, totes les obres que es representaran durant els tres dies del FIT tindran en comú les diferents expressions del circ. Com a plat fort, el FIT d'enguany començarà amb l'obra 'Emportats' d'una companyia valenciana que ha guanyat el premi Fetén 2018 a millor espectacle de nit. Es tracta d'una representació de circ de sala centrat en un joc de portes amb molta precisió. Des de l'organització, Rosa Maria Soler assegura que recomanen l'obra a tots els públics i de totes les edats.


 

En aquesta 11a edició del FIT, torna a ser clau la feina de Bambalina. "La feina de Bambalina és molt important, fa molts mesos que treballen en el programa del FIT", va dir la regidora de Cultura Elvi Vila. La resta de la programació s'anunciarà en els pròxims mesos, així com la data concreta de la posada en venda de les entrades quan arribi l'estiu.

 

Quant al cartell, l'artista local Ramón Sauló va explicar que enguany han decidit donar protagonisme als personatges que no el van tenir en l'edició anterior, fa dos anys. Així, un arlequí i altres actors de circ ocupen el cartell del FIT 2018, il·lustrat per l'artista lleidatana Núria Fortuny.