Cerdanyola serà seu dels Premis Versió Original en Català 2018

Les produccions es poden enviar fins el 12 de setembre

 

Jordi Mena, Ferran Roig i Fèlix Camprubí (Òmnium Cultural) en roda de premsa
Jordi Mena, Ferran Roig i Fèlix Camprubí (Òmnium Cultural) en roda de premsa | Mónica García

 

La secció local d'Òmnium Cultural a Cerdanyola del Vallès ha presentat en roda de premsa, el 9 de maig, les novetats de la seva programació d'activitats pel que resta d'any. Un dels actes més importants de l'agenda serà la tercera edició dels Premis i Mostra d'Audiovisual en Català VOC (Versió Original en Català).

 

Enguany, Cerdanyola tornarà a ser seu, per segona edició consecutiva, dels premis que impulsa Òmnium Cultural. La tercera edició de la Mostra comptarà amb altres ciutats catalanes com a seu de projecció i votació dels Premis. Segons explica el membre de l'entitat a Cerdanyola, Jordi Mena, l'objectiu de la mostra és "estimular el cinema en català i facilitar que arribi al públic".


 

Els premis es dividiran en tres categories: Curtmetratges (màxim 20 minuts), Documentals (màxim 30 minuts) i Websèries/videoblogs (màxim 15 minuts). Els guardons als millors de cada categoria seran de 4.000 euros en el cas dels Curtmetratges i els Documentals, i de 1.800 euros per les Websèries/videoblogs. El premi d'aquesta última categoria el votarà el públic que assisteixi a les projeccions de les produccions finalistes.

 

Per participar-hi, els interessats han d'enviar les seves produccions a través del web voc.cat abans del 12 de setembre de 2018. Tot el contingut haurà d'estar produït entre l'1 de gener de 2016 i el mateix 12 de setembre de 2018. Quant a l'entrega de Premis, se celebrarà el 30 de novembre.