El barri de Les Fontetes celebra la seva 38a Festa Major

La Festa Major de Les Fontetes començarà el 15 de juny i acabarà el diumenge 17

 

Els balls i les sevillanes tornaran amb la Festa Major de Les Fontetes
Els balls i les sevillanes tornaran amb la Festa Major de Les Fontetes | Valeriano Sánchez

 

 

El barri de LesFontetes de Cerdanyola del Vallès celebra  la seva 38a Festa Major. Del 15 al 17 de juny, ElsPinetons serà l’epicentre de les activitats programades durant tot el cap de setmana.

 

La Festa Major d’enguany arriba en ple procés de canvis després de l’elecció d’una nova junta a l’Associació de Veïns, entitat encarregada d’organitzar la festa. Entre aquests canvis, està l’arribada d’algunes novetats al programa d’activitats.


 

Molta música

 

La Festa Major arrencarà divendres a les 18.30 h amb l’actuació, pels carrers de Les Fontetes, de la batucada de Sant Quirze Katakitinga. Tot seguit, però ja als Pinetons, l’Esbart Dansaire de Sant Marçal tornarà a actuar al barri com a una de les novetats d’enguany. Des de l’Associació de Veïns, el seu president, Antonio López, explica que quan la nova junta va començar a treballar al gener, el programa de Festa Major ja estava pràcticament tancat. Així, el divendres seguirà amb l’actuació del grup de flamenc del barri i el ball de nit, a les 22.30 h amb l’orquestra Quartz


 

El matí de dissabte, a partir de les 11.30 h, estarà dedicat als més petits amb la festa de l’escuma i l’espectacle infantil d’Arlequí-Vergés. Ja a la tarda, a partir de les 18.30 h, serà el torn del Taekwondo amb l’exhibició de l’escola Lee Young Cerdanyola. A continuació, tornaran el ball i la música amb una exhibició de balls de saló que inclou estils des de la samba fins al tango. Per tancar la jornada, els assistents podran ballar amb l’orquestra Glacé.

 

 

 

L’últim dia de Festa Major, diumenge 17 de juny, començarà  a les 11 h amb l’exhibició de ball flamenc dels grups de l’Associació de Veïns. Un cop acabin les actuacions, a les 14 h  se servirà la paella popular i gratuïta. Els interessats hauran de reservar taula i cadires. El preu serà de 10 euros per una taula i 8 cadires.


 

“Fontetes existeix”

 

Des de l’Associació de Veïns volen que la Festa Major sigui un acte de celebració, però no obliden la lluita veïnal que volen reprendre: “Estem oblidats com a barri, és una realitat que es veu visitant el barri” diu el president de l’AV, Antonio López. En aquest sentit, la nova junta vol reivindicar qüestions com l’obertura del CAP de Fontetes durant l’estiu o l’impuls de l’escola del barri com a referent a Cerdanyola. Tot això, asseguren que ho volen fer integrant a les persones de 60 països diferents que formen el barri.  Amb la vista posada en els canvis de la pròxima Festa Major, l’AV de Les Fontetes reivindicarà  enguany que “Fontetes existeix”. 

 

 

Programa de la Festa Major de Les Fontetes
Programa de la Festa Major de Les Fontetes | TOT Cerdanyola