El ball tornarà a sortir al carrer en el Dia Internacional de la Dansa

Una de les actuacions en el Dia Internacional de la Dansa 2017

 

Cerdanyola del Vallès tornarà a convidar a que els veïns i veïnes de la ciutat es moguin al ritme de les escoles de dansa locals. Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, el diumenge 29 d'abril la plaça de l'Abat Oliba serà l'escenari de l'exhibició anual dels grups de dansa de Cerdanyola amb estils i músiques molt variades.

 

A partir de les 11 h, la 17a Mostra de les Escoles de Dansa acollirà el treball de set escoles i entitats que dediquen la seva activitat al ball. Des de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, Chris Ribero i Maria González presentaran els números de fusió de Dansa Oriental i Flamenc "Velos" i "Fusión árabe con samba". 


 

L'escola de ball Multi-Sport, presentaran números de Modern Jazz, també amb la seva fusió amb Hip-hop, dansa contemporània i un remix entre Salsa, Bachata i Kizomba. També hi estarà present l'Escola de ball Le Duet amb una exhibició de Hip-hop, Contemporàni i Acrobàcies.

 

  

 

 

 

 

Per la seva part, l'escola Somnis portarà a la jornada número de Contemporani, Comercial, dansa llatina i Jazz, amb un ainterpretació de peces del musical Aladin. Una altra de les escoles assentades al municipi, l'escola Roger's, oferirà un especial de Jazz infantil i estils com Sexy Style, Latin Jam, Hip-hop i Jazz d'adults.

 

Amb molta presència de jazz, l'escola de dansa de l'Ateneu presentarà números de diferents nivells de jazz i de ballet. Finalment, des de la part més tradicional de la dansa, l'Esbartde Sant Marçal oferirà un Ball de correr, un Ball de Cascavells i la Jota de Flix. 


 

 

"Ballar, és ser al moment"

 

El Dia Internacional de la Dansa se celebra arreu del món des de l'any 1982. La data la va establir el Comitè Internacional de la Dansa a l'Institut Internacional del Teatre (ITI) perquè commemora el el naixement (el 1727) de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. 

 

 

Enguany, el director artístic de la Companyia de Dansa de Batsheva i creador del llenguatge del moviment GAGA, Ohad Nahirin, ha fet el missatge oficial pel Dia Internacional de la Dansa 2018. 

 

"Ballar, és ser al moment. És estar atent als senyals emesos per les sensacions i deixar que aquestes es transformin en l'essència de qualsevol sentiment, qualsevol forma i qualsevol contingut. Però se nse oblidar mai d'on venim.


 

Quan em pregunten de què tracta el meu treball, el primer que contesto és que tracta de si mateix. Tracta de com tots els seus elements es combinen per crear la seva pròpia narrativa.

 

Una narrativa de dansa del volum, de la delicadesa, de l'ús del poder explosiu. La cerca del moviment, de l'organització i de l'estructura. Riure'ns de nosaltres mateixos, de la dinàmica, de l'exageració, de la subestimació, del vincle entre plaure i esforç, i de la sublimació de la bogeria, de la passió i de la fantasia que expressa cada ballarí fins a aconseguir una forma clara. Al punt culminant, la dansa pot arribar a ser sublim, encara que no aconsegueixi la perfecció.

 

Necessitem resistir-nos al pensament conservador i convencional que té arrels en molts sistemes educatius i formatius de la dansa, i substituir les velles idees per altres noves i millors. A més no oblidem mai de ballar una mica cada dia… A més no oblidem mai de ballar una mica cada dia… i quan ho fem que no sigui enfront d'un mirall". 
Comentaris

envia el comentari