Les pilones i les càmeres, a debat a l’EMD

El ple de la Junta de Veïns de l’EMD de Bellaterra s’ha citat per aquest dijous 12 d’abril
Les pilones aixecades l'11 d'abril al migdia
Les pilones aixecades l'11 d'abril al migdia | Cedida

 

Els representants polítics de l’EMD de Bellaterra es tornen a reunir, aquest 12 d’abril, en convocatòria de Junta de Veïns, la segona ordinària de l’any i la quarta - si tenim en compte els dos plens extraordinaris convocats entre el gener i l’abril del 2018. 

 

El ple estarà marcat per la situació de les pilones del Camí Antic de Sant Cugat i també pel debat al voltant de les càmeres, ubicades en diferents punts del barri. L’equip de govern vol sol·licitar a l’Ajuntament de Cerdanyola que retiri la denúncia de les càmeres de trànsit a Bellaterra. També proposarà demanar, per segona vegada, que l’Ajuntament traspassi la informació de les matrícules dels vehicles censats a Bellaterra. Aquestes mesures haurien de voler fer avançar aquesta qüestió que està encallada des de fa més de mig any, arrel de la denúncia per part de l’Ajuntament.


 

Des dels diferents partits de Cerdanyola es va acordar denunciar-les l’octubre passat per una “mala tramitació”, opinió que comparteixen els grups a l’oposició a l’EMD - Convergència i Esquerra Republicana -, però també des del govern - Gent per Bellaterra. El seu president, Ramon Andreu, ja va admetre que estaven tramitades “en el fil” en el ple extraordinari d’octubre

Tanmateix, aposten perquè es retiri la denúncia i puguin ser d’utilitat, tant en qüestions de trànsit com de seguretat. Per la seva banda, ERC presentarà dues mocions per “resoldre políticament el tema de les càmeres i les pilones”. 


 

En altres qüestions, el ple tornarà a demanar el traspàs de la carretera BV-1414 per part de la Diputació de Barcelona i proposarà interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució del regidor delegat de Finances i Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Cerdanyola. L’origen de la denúncia, una compensació de l’aportació econòmica en concepte de “cànon Repsol”, corresponent al segon semestre del 2010 i l’exercici del 2011. 

 

 

 

Què és una Junta de Veïns?

 

 

La Junta de Veïns d’una Entitat Menor Descentralitzada (EMD) és l’equivalent al Ple Municipal d’un Ajuntament. El ple de la Junta de Veïns és la màxima representació política dels bellaterrencs i està constituït per 8 vocals i el president, que van ser escollits democràticament en les eleccions municipals del 25 de maig del 2015.


 

Actualment el ple està format per 5 vocals de Gent per Bellaterra més el president, 2 vocals de Convergència Democràtica de Catalunya i 1 vocal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal. Les funcions de cada grup són representar la seva formació en qüestions d'ordre i funcionament del ple, així com expressar la posició del grup en els assumptes sotmesos al ple.

 

Els plens ordinaris de l'EMD de Bellaterra se celebren el segon dijous dels mesos de gener, abril, juliol i octubre, a les 20 hores al Centre Cívic.
Comentaris

envia el comentari