La Festa Major de Bellaterra tindrà una baixada de pressupost

L'EMD ha expressat que aquest any "es veurà obligada a rebaixar les despeses" degut a un deute de l'Ajuntament de Cerdanyola
Imatge de la baixada de carros de Bellaterra, 2017
Imatge de la baixada de carros de Bellaterra, 2017 | J. Tardós

 

 

La Festa Major de Bellaterra comptarà aquest any amb menys pressupost.

 

En comparació amb anys anteriors, l’EMD de Bellaterra - a través del Consell de Cultura - ha expressat que s’ha vist obligada a rebaixar les despeses arran d’un deute de 118.000 € de l’Ajuntament de Cerdanyola cap a l’EMD.

 

Segons sosté l'EMD, aquest faria referència a un cànnon que suposadament hauria aplicat malament i de forma repetida l'Ajuntament de Cerdanyola, pel "dret de superfície a la explotació de la gasolinera Repsol". De fet, l'òrgan bellaterrenc ja va interposar una denúncia contra l'Ajuntament per aquesta acció l'abril del 2018 perquè, segons argumenten, els hauria suposat deixar d'ingressar 130.000 €. 


 

Per la seva banda, l'Ajuntament considera que des del 2014 estan "pagant el que correspon" i que es tracta d'una "compensació de deutes". No obstant això, no veuen relació directa en com aquesta qüestió "hauria d'afectar a les entitats culturals i a tots els bellaterrencs que gaudeixen de la Festa Major com un punt de trobada". El temps aproximat de resolució d'aquest contenciós és d'1 a 2 anys.    

Activitats destacades

 

L’any 2016 els diners destinats a la festa van ser de 54.626,51 € i l’any 2017 de 47.983,01 €. 

 

Com activitats destacades, la nit de divendres tornarà a estar organitzada per la Penya Blaugrana de Bellaterra i la de dissabte per la Unió de Veïns, amb una “Nit Multicolor”.


 

L’organització fa una crida a potenciar l’espai de la Font de la Bonaigua, assistir a totes les activitats i gaudir de les actuacions musicals sobre les quals afirmen estar fent “meravelles”, malgrat la retallada de pressupost. També el tradicional Concurs de Paelles i Fideuàs, que prepara novetats en categories i premis. 

 

Llegeix aquí l'entrevista al pregoner de la Festa Major 2018

 

Recorda el recull de fotos de l'any 2017

 

 

O LES FOTOS ESPECÍFIQUES DE:

 

Inflables

La baixada de carros

La tarda infantil i les activitats esportives

Jocs d'aigua a la Font de la Bonaigua

El show de Moulin Rouge de la Unió de Veïns. Més fotos aquí.