Què fer fins l'1 de juliol a Cerdanyola

La celebració del dia de l'alliberament LGTBIQ centra les activitats d'aquesta setmana
S'acaba el mes de juny amb activitats per a totes i tots
S'acaba el mes de juny amb activitats per a totes i tots | Marcos Nevado

 

DIMARTS 26

 

Xerrada LGTBIQ al gènere negre

 

Xerrada a càrrec de Javier García Rodríguez i Nacho Zubizarreta

 

Hora: 18 h

Lloc: Sala Enric Granados de la Biblioteca Central (plaça d'Enric Granados, 1)

  

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Comissió 28 de juny

 

 

 

Projecció del documental 'Viure i aprendre'

 

Els alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Jaume Mimó han preparat el projecte titulat “Viure i Aprendre”, autogestionat per ells mateixos, que consisteix a mostrar que la gent gran ens pot aportar més del que pensem, donar a conèixer algunes històries per a que no quedin a l’oblit i es repeteixin algunes tràgiques situacions. A través d’aquest projecte volen contribuir a desestigmatitzar les residències per a que deixin de ser concebudes como a espais plens de malalties, obscurs o avorrits.

Per poder dur això a terme han registrat un documental amb les històries més impactants que han trobat a base d’entrevistes a la residència municipal. La idea d’aquest documental és reproduir la memòria històrica de tres dones, amb algunes de les seves vivències i records, que fan reflexionar els espectadors i, sobre tot, donar a conèixer una època molt dura a Espanya, on la infantesa s’acabava molt d’hora i passaven a ser adultes a causa de situacions tràgiques que els tocava viure.

 

Hora: 18.30 h

Lloc: Teatre Ateneu (carrer de la indústria, 38-40)

Organització: Alumnes de 4t ESO Institut Jaume Mimó

 

 

Cicle de xerrades 'Les emocions en la nostra vida quotiadiana'

 

Les emocions són reaccions fisiològiques que, en si mateixes, no són un problema però sí poden ser-ho segons la seva conveniència i l'oportunitat de la seva expressió. Si no les gestionem de forma encertada i a temps, si no llegim entre línies quins missatges ens estan enviant, es poden negativitzar-se amb una certa facilitat, generant en la nostra quotidianitat, un malestar psicològic que pot comprometre seriosament la nostra salut mental i benestar integral.

  

La xerrada anirà a càrrec de la psicològa Silvia Staps.

  

LA POR

  

Tertúlia: "La hiperpaternitat (sobreprotecció), quan s'educa des de la por" (30')

  

Xerrada: "La por que paralitza i la por que resol" (30')

 

 

Hora: 19.30 h

Lloc: Llibreria Éfora (passeig de Cordelles, 18)

Organització: Llibreria Éfora

 

 

DIMECRES 27

 

Xerrada per a famílies: Parlem de sexualitat i afectivitat a casa

 

El Casal de Joves Altimira presenta una nova edició del Cicle per a Famílies amb una programació de tres tallers. Les temàtiques s'han escollit a partir de les propostes que van sorgir en les valoracions de l'any passat i les activitats tenen una durada d'1:30h. La segona xerrada: "Parlem de sexualitat i afectivitat a casa" anirà a càrrec de l'entitat Enruta't, experta en generar espais per a l'apoderament i la transformació personal i social.

La finalitat de les activitats de l'Espai Famílies és facilitar l'acompanyament dels vostres fills i filles i pot ser una bona oportunitat per aprendre plegades, endur-nos recursos i compartir experiències.

Les preinscripcions es poden fer a través del web www.cerdanyola.cat/joventut a l'apartat Espai famílies (només caldrà escollir la xerrada i omplir el formulari on trobareu una breu descripció) o trucant al telèfon 93 580 58 69. 

 

Hora: 19 h

  

Lloc: Casal de Joves Altimira (Passeig del Pont, 45)

  

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

DIJOUS 28

 

Taller: 'L'esclavitud laboral, tan vella i tan nova: Què aprenem dels que se'n van sortir?'

 

Aquest taller desenvolupat per Carme Martínez-Roca, doctora en Educació, professora a la UAB i directora d’AD INFINITUM ocupabilitat, una empresa social que treballa per aconseguir una ocupabilitat satisfactòria, sostenible i socialment justa per a tothom, va adreçat a qualsevol persona que vulgui un futur millor. 
Al taller gratuït, d'una hora de durada, es repetirà matí i tarda, i es parlarà de: 

1. Esclavitud en el segle XIX: afroamericans en els Estats Units. 
2. Esclavitud en el segle XXI: explotació laboral a casa nostra
3. Si voleu saber-ne més... Llegiu!
Acabarem el taller fent propostes de lectures que ens ajudaran a aprofundir en allò que hem parlat.

Les inscripcions les podeu fer enviant un mail a [email protected]

 

Hora: a les 11.00 h i a les 19.30 h

Lloc: Llibreria Éfora (passeig de Cordelles, 18)

OrganitzacióLlibreria Éfora

 

 

Cafè filosòfic especial Dia de l'Orgull LGTBIQ+

 

Diàleg organitzat amb la finalitat de discutir sobre un tema des de la perspectiva filosòfica, amb l’objectiu d’intercanviar punts de vista i inquietuds. No cal tenir coneixements de filosofia. No cal inscripció prèvia. Aforament limitat. Coordinadora: Sílvia Staps

 

Hora: 18:30h
Lloc: Planta 0. Sala Enric Granados de la Biblioteca (Plaça d'Enric Granados, 1)
Organització: Biblioteca Central de Cerdanyola

 

 

DIVENDRES 29

 

Donació de sang

 

La unitat mòbil es situarà a la zona del Mercat Municipal de Les Fontetes

 

Hora: 9:30 a 13:30 h i de 17 a 21 h
Lloc: Mercat Municipal de Les Fontetes ( Av. de la Primavera amb carrer dels Reis)
Organització: Banc de Sang i Teixits

 

 

Inauguració de l'exposició 'A mi manera'

 

Inauguració l’exposició artística “A mi manera” al CAP de Canaletes. La iniciativa, engegada pel centre L’Onada Joan XXIII de Cerdanyola, pretén donar visibilitat a una sèrie de produccions artístiques d’Ignacio González, un usuari amb diversitat funcional. A través de la pintura, González ha trobat una via d’expressió amb el món. D’aquesta forma pot, malgrat les seves limitacions en el llenguatge i en la comunicació gesticular, expressar-se a través dels dibuixos i l’art.

L’exposició estarà present durant tot l’estiu de dilluns a divendres de 8 a 20 hores de forma totalment gratuïta per a totes aquelles persones que decideixin visitar-la siguin o no usuàries.

 

Horari: 14 h

Lloc: CAP Canaletes (passeig d'Horta, 17)

Organització: Centre L'Onada Joan XXIII

 

Fulletó informatiu de l'exposició

 

 

Concert 'Un Castell Còsmic'

 

L'espectacle tindrà lloc, sota el cel del Vallès, en el marc incomparable dels jardins del Castell de Sant Marçal. Aquesta és la dissetena producció que produeix i organitza l’AMCV. El repertori d’Un Castell Còsmic  està composat per diverses obres simfòniques inspirades en l’univers i les reflexions que s’ha fet l’ésser humà quan ha aixecat la vista cap a les estrelles. L’entitat vol reivindicar així el vincle que tantes vegades s’ha explorat entre la música i la ciència, en un espectacle en què els jocs de llums prendran un protagonisme especial. 

Les localitats sortiran a la venda el proper dilluns 4 de juny a les 17 h i, com ja és habitual, tindran un cost de 10, 15 i 20 euros. Les 1.000 localitats estaran disponibles a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana.

L’organització recorda que el recinte obrirà les seves portes dues hores abans de l’inici de l’espectacle perquè el públic pugui gaudir d’un dels entorns més privilegiats de la comarca i no es produeixin aglomeracions en els accessos. A més, hi haurà també un servei de food truck per poder fer un mos abans de l’espectacle.

 

Hora: 22:00 h
Lloc: Castell de Sant Marçal (Carretera de Cerdanyola a Sant Cugat s/n)
Preu: 10, 15 i 20 euros
Organització: Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

 

DISSABTE 30

 

Conferència: 'Saps el que menges?'

 

El Bosc Tancat amb la col·laboració de la Farmàcia Núria Novell, han organitzat un cicle de 3 conferències sobre salut i benestar.

La primera conferència serà sobre nutrició amb el títol 'Saps el que menges?' Ho explicaran tot sobre els aliments. Saps que les cireres ens ajuden a conciliar la son i la pinya funciona com a calmant del dolor? La xerrada anirà a càrrec de Miquel, tècnic diplomat en farmàcia i nutricionista, a més a més és assessor en orientació en dieta mediterrània i bons hàbits alimentaris.

L’assistència a les conferències és totalment gratuïta i no cal reserva prèvia. Es duran a terme a l’interior de la sala del Bar/Restaurant del Bosc Tancat. L’aforament màxim a les xerrades serà de 120 persones i anirà per ordre d’arribada.

 

Hora: 11.30 h

Lloc: Bosc Tancat (carrer del Riu Sec, s/n)

Organització: Bosc Tancat amb la col·laboració de Farmàcia Núria Novell

 

 

Espectacle de dansa 'Al Andalus'

 

Una fusió emocionant i sorprenent de dansa oriental i flamenc. Direcció i coreografia a càrrec de María González i Chris Ribeiro.

Més informació al telèfon 630888787- 678292751

Venda d'entrades a la Casa de Andalucía de Cerdanyola (carrer de la indústria, 22B)

 

Hora:

17.30 h (1r passi)

20.30 h (2n passi)

Lloc: Teatre Ateneu (carrer de la indústria, 38-40)

Preu: 2 € socis; 4 € no socis

Organització: Casa de Andalucía de Cerdanyola

 

 

Cicle de Música Artpegi 2018

 

La música i el patrimoni es maridaran un any més en el Cicle Artpegi, de música als museus. Enguany els espais escollits han estat la sala d'Enric Granados de la Biblioteca, el pati del Museu d'Art de Cerdanyola i el jardí de Ca n'Ortadó.

DE LA CARMELA són: Queralt Lahoz, veu; Daniel Felices, guitarra i veu; Carlos Felices, contrabaix; Sergio Martin, percussió.
El projecte DE LA CARMELA neix al 2014 presentant-se amb força al panorama musical barceloní. La melismàtica veu de Queralt Lahoz i el toc inconfusible de Daniel Felices  s’uneixen per a construir un veritable tribut a l’elegància i la bellessa. En aquesta ocasió es presenten amb format quartet afegint el pes de Carlos Felices al contrabaix i el bategar de Sergio Martin a la percussió. Una explosió d’estils des de la cumbia, la salsa, la rumba i el funk.

 

Hora: 22.00 h

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech (carrer de Sant Martí, 88)

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Programa Cicle de Música Artpegi 2018

 

DIUMENGE 1

 

Activitats a Can Catà

 

Activitats familiars o per a adults de descoberta del bosc. Es poden fer dos itineraris a peu:
   - Fem el camí de la font nova!
   - Anem cap a la font vella!
Possibilitat de fer els itineraris fotogràfics. Mínim 10, màxim 25 persones.
És obert el 1r i 3r diumenges de cada mes. Excepte els festius i durant el mes d'agost.
Telf: 627 433 462 i 600 259 084

 

Hora: de 10 a 14 h.
Lloc: Can Catà Natura
Preu: Adults 3 €, nens 2 €
Organització: Can Catà Natura

 

 

Portes obertes al Museu d'Art de Cerdanyola

 

El primer diumenge del mes, l'entrada al Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech serà gratuïta.

El tercer diumenge del mes, a les 12 h, visita guiada a la col·lecció permanent del Museu d'Art de Cerdanyola - Can Domènech, inclosa en el preu de l'entrada.

 

Horari: d'11 a 14 h

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88)

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

 

Cicle de Música Artpegi 2018

 

La música i el patrimoni es maridaran un any més en el cicle Artpegi, de música als museus. Enguany els espais escollits han estat la sala d'Enric Granados de la Biblioteca, el pati del Museu d'Art de Cerdanyola i el jardí de Ca n'Ortadó.

ENLLÀ. Kepa Junkera, trikitixa; Josep Maria Ribelles, arpa; Arnau Obiols, percussió; Patri García, Xavier Rota “Ballaveu”, veus.
Enllà és el nou treball del gran arpista català Josep Maria Ribelles, un dels arpistes folk amb més projecció a nivell nacional i internacional, en una producció del compositor i
mestre de la trikitixa, Kepa Junkera.

 

Hora: 21.00 h

Lloc: Jardí del Museu de Ca n'Ortadó (plaça de Sant Ramon, 23-24)

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Programa Cicle de Música Artpegi 2018