El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vuit morts i desenes de ferits en una allau humana en un macrofestival als Estats Units
  • CA

Almenys vuit persones han mort i desenes més han quedat ferides en una allau humana en un macrofestival de música al sud dels Estats Units. La tragèdia s’ha produït en un concert del raper Travis Scott a l’Astroworld Festival, que se celebra al complex NRG Park de la ciutat de Houston, a Texas. Es tractava d’una de les primeres actuacions de la nit i una multitud de gent s’ha aplegat a tocar de l’escenari, provocant l’aixafament de diverses persones situades a les primeres files.

“La gent ha començat a caure, quedar inconscient i això ha incrementat el pànic”, ha afirmat el cap dels Bombers de Houston, Samuel Peña. “Fins al moment hem transportat 17 persones als hospitals, 11 de les quals en aturada cardíaca”, ha detallat Peña. Un d’aquests ferits en estat crític és un nen de només 10 anys, ha afegit el cap dels Bombers de Houston durant la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació.

Prèviament, i ja en l’entrada al recinte de l’Astroworld Festival s’havien produït diverses aglomeracions i estampides de gent, com es pot veure en diversos vídeos penjats a les xarxes socials. Més de 300 persones han requerit assistència sanitària per contusions i talls dins el mateix recinte del certamen, que ha acollit unes 50.000 persones en aquesta primera jornada. Arran de la tragèdia, la segona jornada del macrofestival Astroworld s’ha cancel·lat i les autoritats han organitzat un centre d’atenció per a les famílies dels ferits i les víctimes en un hotel proper.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa