El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Condemnats a 20 anys els tres violadors de Molins de Rei
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys de presó els acusats per una violació múltiple a una noia a Sant Boi de Llobregat el maig del 2018. Així, els considera a tots tres culpables de la seva violació individual i cooperadors de la resta d’agressions sexuals comeses pels altres membres del grup. Els fets van passar el 19 de maig de 2018 a la sortida de la discoteca Be Disco, al polígon del Pla de Molins de Rei, poc abans de les 6 de la matinada. La noia va denunciar que un grup d’homes la van abordar i la van tancar al maleter d’un cotxe. Després, la van agredir sexualment. Els agressors van abandonar la víctima a l’aparcament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi de Llobregat.

La sentència condemna a cadascun dels tres autors a una pena de 8 anys de presó pel delicte d’agressió sexual i a dues penes de 6 anys cadascuna pel delicte de cooperador necessari d’un delicte d’agressió sexual. També hauran de pagar 45.360 euros a la víctima per les lesions i els danys morals, i no podran acostar-s’hi ni comunicar-s’hi durant tres anys després de sortir de presó. També se’ls imposa la llibertat vigilada durant cinc anys després de sortir de presó. Els magistrats han absolt un dels acusats de revelació de secrets, a qui les acusacions atribuïen el fet d’haver fet fotos de l’agressió i haver-les distribuït a amics, però no ha quedat demostrat.

Segons considera provat la sentència, la noia va pujar al cotxe d’un dels acusats juntament amb els altres dos i un cinquè passatger. Van parar a menjar a un McDonalds i després van anar a un descampat on, juntament amb altra gent, van beure ginebra. Els acusats van fer fotos a la noia i van seguir amb cotxe fins a un altre descampat més amagat on la van violar consecutivament dins del cotxe. Els magistrats asseguren que la víctima “en cap cas va consentir els actes sexuals” i tampoc els va poder evitar tot i els crits i la resistència. Els acusats la van agafar pels braços, les cames i el coll, i li van trencar les mitges. Després la van abandonar cap a les 10 del matí prop de l’aparcament de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi. La víctima no recordava tot l’episodi, però presentava signes que apuntaven a una agressió sexual. Una exploració genital va confirmar la violació i la víctima va denunciar els fets.

Un mes després, els Mossos d’Esquadra van detenir quatre homes com a presumpte autors de l’agressió, però els acusats al judici finalment van ser tres. Actualment els condemnats estan en llibertat provisional.

El tribunal ha donat fiabilitat a la víctima. “Tot i que aquesta no hagi estat precisa o sincera en alguna manifestació, el seu relat en conjunt és creïble i fiable perquè la seva versió és veraç en allò essencial i ha quedat corroborada amb el resultat de les proves biològiques i els informes forenses que van objectivar l’ús de violència”, conclou la sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa