Uns desconeguts s’emporten un monòlit de Platja d’Aro instal·lat fa deu dies

L'agent cívic que ha anat a obrir l'espai aquest matí s'ha trobat tan sols la base de formigó amb els cargols serrats

Uns desconeguts s’han emportat el monòlit d’acer inoxidable que l’Ajuntament de Platja d’Aro (Baix Empordà) va instal·lar al parc dels Estanys el Divendres Sant. A les vuit del matí, quan l’agent cívic que s’encarrega d’obrir l’espai ha anat al lloc s’hi ha trobat tan sols la base de formigó que aguantava l’estructura. Havien serrat els cargols que collaven el monòlit a la plataforma i no hi havia rastre de l’escultura. Els qui s’han endut el monòlit han actuat de nit (no se sap si en ple toc de queda). En aquesta època, el parc dels Estanys es tanca a les sis de la tarda i s’obre a primera hora del matí. Tot i que la zona té càmeres, perquè hi ha altres escultures del fons d’art municipal, els aparells no enfoquen cap a aquesta banda.

Si hi ha art que és efímer, el monòlit d’acer inoxidable que va aparèixer a la platja de Sa Conca ara fa un parell de setmanes n’és un exemple clar. Uns desconeguts s’han endut l’estructura del parc dels Estanys, on l’Ajuntament va instal·lar-la el Divendres Sant després que el dia anterior un grup de joves la desfalquessin de la sorra i la tombessin. Al parc dels Estanys, el monòlit s’hi ha pogut veure tan sols durant deu dies. Es va situar en una de les entrades de l’espai, també per desvincular-lo de la resta d’escultures del fons d’art municipal que s’hi exposen (perquè, entre d’altres, no té autor conegut).

Aquest matí, a les vuit, quan l’agent cívic que s’encarrega d’obrir el parc ha anat al lloc s’hi ha trobat tan sols la base de formigó. Del monòlit, no n’hi havia ni rastre. Els qui se l’han endut han tret la terra que en cobria la base i han serrat els cargols que collaven el monòlit a la plataforma de formigó. Els desconeguts han actuat quan al parc no hi havia ningú (en aquesta època, es tanca a les sis de la tarda). Segurament, s’han endut l’escultura de nit, no se sap si en ple toc de queda. A més, per entrar a la zona han hagut de saltar la tanca (que té uns dos metres d’altura).

Al parc dels Estanys hi ha càmeres de videovigilància. Entre d’altres, per evitar que es puguin malmetre les escultures del fons d’art municipal que s’hi exposen. Però com que el monòlit d’acer es trobava una mica allunyat d’aquesta zona, els aparells no enfoquen cap a aquella banda. Ara, de totes maneres, es mirarà si amb aquestes gravacions es pot deduir alguna cosa més. Després que l’agent cívic hagi alertat de la desaparició, de moment l’Ajuntament de Platja d’Aro ha tornat a recobrir la base. Ara, doncs, a l’espai tan sols hi queda un quadrat amb terra, envoltat d’herba, que testimonia que allà hi va haver el monòlit.

Nou comentari