El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys tres morts en una explosió al centre de Madrid
  • CA

Poc abans de les tres de la tarda, els serveis d’emergències han rebut l’avís d’una explosió al número 98 del carrer Toledo, al centre de Madrid. Una deflagració que, segons els veïns, ha eixordit els carrers i ha escapat quantitat ingents de runa a escassos metres de la mítica Puerta de Toledo de la ciutat. Els serveis d’emergència s’han posat immediatament en marxa activant bombers, samur, CNP i la policia municipal que han perimetrat la zona.

Dues hores després de l’explosió, la delegació del govern a Madrid confirma, de moment, tres morts, un desaparegut i com a mínim mitja dotzena de ferits, segons fonts dels equips d’emergència. Entre els ferits un té caràcater moderat i un alre amb pronòstic greu per un traumatisme craneo encefàlic. Un primer balanç indica que s’han destruit quatre plantes de l’edifici, un centre parroquial. Les primeres informacions apunten com a causa una explosió de gas.

A hores d’ara continua el control de l’edifici que ha quedat en l’esquelet. La façana ha volat i les flames dominen la cara principal de l’edifici que un enorme despleglament de bombers intenta apagar. Mentrestant un dron controla la zona afectada així com la unitat aeria del Cos Nacional de Policia que també ha activitat els Tedax, la unitat canina, Informació, i la Unitat d’Intervenció Policial pel control perimetral de. la zona. Un total de 120 agents L’edifici principal ha estat desallotjat en només uns trenta minuts. El Samur ha instal·lat fins a tres carpes per atendre els ferits.

Els efectius d’emergències treballen per assegurar la zona. Així mateix, l’alcalde de Madrid, Almeida ha insistit en què cap dels usuaris de la residència geriàtrica del costat de l’edifici ha resultat ferit. Les tasques, però, de rescat seran lentes a l’espera de l’afectació principal.

Flames surten de l’edifici dues hores després de l’explosió / Quico Sallés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa