Un viticultor de Vila-rodona denuncia la tala de 22 ceps

L'acte vandàlic s'hauria comès de nit a una finca del Celler Sanromà

Els propietaris del Celler Sanromà de Vila-rodona (Alt Camp) van descobrir aquest dilluns que els havien tallat 22 ceps d’una de les seves finques. Eduard Sanromà, enòleg i responsable de l’empresa familiar, ha explicat a l’ACN que la tala s’hauria fet amb una serra de calar i amb tota la intenció de fer mal, probablement a la nit i d’amagat. Els fets els denunciaran als Mossos d’Esquadra, tot i que són conscients que serà molt difícil trobar-ne el responsable. De fet, Sanromà intueix que hauria estat algú del poble. Des del celler han penjat un vídeo a Twitter que ja acumula més de 100.000 reproduccions i que ha despertat una onada de suport a la xarxa.

Els ceps talats són vinyes velles, que van ser plantades per l’avi de Sanromà. “És una vinya al costat d’un camí transitable. Si hagués estat un brètol hauria tallat un cep del costat del camí, però aquests estan deu tires cap endins”, ha comentat. Per això ha assegurat: “qui ho ha fet, sap qui sóc i que la terra és meva”.

A més, l’enòleg ha apuntat que el tall s’ha fet “a contrasaba”, és a dir, amb tota la mala intenció per tal que l’arbre no pugui tornar a brotar. Els fets s’haurien produït ja fa uns dies però no va ser fins dilluns que se’n van adonar.

Entre les persones que han rebutjat l’acte vandàlic a través de Twitter hi ha l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, o la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Nou comentari