El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un mort i tres ferits per la caiguda d’unes roques a la Nou de Berguedà
  • CA
La zona de l’accident | ACN

 

 

 

Un mort per la caiguda d’unes roques a la C-16 a la Nou de Berguedà, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L’avís del sinistre, que també ha provocat tres ferits, s’ha rebut a les 13.47 hores d’aquest dissabte al quilòmetre 111 de la C-16, entre Cercs i Guardiola de Berguedà. Les primeres informacions apunten que una roca de grans dimensions hauria impactat contra dos turismes que circulaven a la zona. Com a conseqüència de l’impacte, el conductor d’un dels cotxes, F.A.V., de 38 anys i veí de Roda de Ter, ha mort mentre que l’acompanyant de l’altre vehicle ha quedat ferit lleu, i ha estat traslladat a l’Hospital de Sant Bernabé Berga. Pel que fa al conductor del segon cotxe implicat ha resultat ferit de poca gravetat. En el vehicle de la víctima mortal també hi viatjava un menor que també hauria resultat ferit molt lleu. La C-16 ha estat tallada més de set hores i s’ha reobert a les nou del vespre en ambdós sentits de la marxa. 

Durant les set hores que ha estat tallada la C-16 s’han fet desviaments per la BV-4025 i la B-400 a través de Sant Corneli, el Jou i Vallcebre. El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha detallat a l’ACN que aquesta tarda tècnics i geòlegs de la conselleria han analitzat el terreny per saber quines podrien haver estat les causes de l’accident i determinar si cal prendre més mesures per evitar incidents com aquest. Paral·lelament, un equip de treball vertical ha sanejat la zona.

  

  

A més, el departament ha explicat que el conseller Damià Calvet es reunirà amb l’alcalde de la Nou de Berguedà i amb el Consell Comarcal de Berguedà per informar-los dels treballs que s’han fet a la zona i detallar-los quina és la situació.

  

  

Segons han manifestat fonts policials, una roca de grans dimensions s’hauria desprès just en el moment en el qual circulava el vehicle de la víctima mortal. Les primeres investigacions apunten al fet que seria la mateixa roca que, després d’entrar dins del vehicle, hauria impactat amb un cotxe que circulava en sentit contrari. És l’acompanyant d’aquest segon cotxe la que ha resultat ferida greu. En el vehicle de la víctima mortal també hi viatjava un menor d’edat que, a priori, hauria resultat ferit lleu.

  

  

Fins al lloc de l’accident s’hi ha desplaçat l’helicòpter dels Bombers per inspeccionar la zona, quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies i el servei psicològic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

  

  

Una altra esllavissada fa poques setmanes a prop

  

  

Es dona el cas que fa exactament un mes a aproximadament un quilòmetre de la zona es va produir una important esllavissada que va obligar a tallar la via durant més de 12 hores. En aquell cas les pedres van ocupar tota la calçada. Va ser necessari arranjar el talús abans de poder reobrir de nou la carretera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa