Un pres de 25 anys ha mort aquest dijous al mòdul 5 del centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, segons ha informat el Departament de Justícia. La mateixa font ha indicat que tot apunta que podria tractar-se d’un suïcidi. Els professionals de vigilància del mòdul han trobat l’intern penjat amb un llençol a l’interior de la cel·la, a tres quarts de cinc de la tarda. L’han estès a terra i han avisat els serveis sanitaris del centre, així com una ambulància medicalitzada de l’exterior.

Les maniobres de reanimació mèdiques s’han allargat durant tres quarts d’hora, però finalment els metges han certificat la mort del pres.L’intern, que compartia cel·la al mòdul 5, complia dues condemnes de presó per robatoris amb violència i intimidació, fins al 2026, informa Justícia.La comitiva judicial s’ha desplaçat al centre penitenciari i investiga les circumstàncies del decés.

El Departament afegeix, finalment, que la Direcció General d’Afers Penitenciaris i la mateixa presó estan recollint tota la informació sobre el cas per col·laborar amb les autoritats judicials.

L’augment de suïcidis a les presons catalanes en els últims temps, especialment els de dones i els de presos en règim tancat, preocupa molt a la Conselleria de Justícia i a entitats de drets humans. La mitjana de suïcidis en els últims anys era de 7 o 8 casos anuals d’entre 8.300 reclusos. Però el darrer any i mig s’observa un “preocupant i alarmant” increment, segons Justícia, que admet que té a veure amb la situació de la pandèmia covid-19 i el conseqüent aïllament dels interns dins dels centres i a la restricció de sortides i visites. El 2019 hi va haver set morts per suïcidis, el 2020 n’hi va haver onze, i aquest 2021 ja n’hi ha hagut vuit, dos per part de dones i dos en règim tancat. Això ha fet pensar noves mesures per reduir aquestes xifres.

Comentaris

    ja n'hi ha prou Gener 14, 2022 | 07:40
    Quina mwerda de païs en esteu fent, ERC. Quin païs ens esteu deixant. Mentres, els Rufians ens xulegen per España. Fàstic i vergonya!
    Què ha de passar més? Gener 14, 2022 | 07:50
    El poble català posa nota al Govern i l'ha suspès. I ara passa aixó. I es veu que no trascendeixen les desgràcies que passen a la presó, que n'hi ha moltes. La salvatjada més gran és que ERC i Junts van tenir els seus factotums empresonats. Res canvia a millor, tot va a pitjor. Ho estan espatllant, ho estan esmicolant tot. Aixó sí, agermanats amb el Gobierno de España, amb uns nivels que fan vomitar.

Nou comentari