El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo|Un conductor fuig d’un control i acaba detingut i ferit després d’una persecució amb trets
  • CA

Un dispositiu format per diverses policies locals de Maresme i Mossos d’Esquadra ha acabat aturant, després d’una persecució amb trets, el conductor d’un vehicle que havia fugit d’un control policial després de donar positiu en un test de drogues. A més, el vehicle no tenia assegurança. El fugitiu ha resultat ferit de bala i l’han hagut d’operar.

Els fets han començat pocs minuts abans de la una del migdia d’aquest dimecres. La Policia Local de Mataró ha aturat el vehicle a la rotonda del Rengle, a l’extrem sud de la ciutat. En notificar el positiu, l’home, de 23 anys, ha iniciat una fugida per la carretera N-II. La persecució ha travessat tot Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar. I ha estat a punt d’endur-se per davant un policia: el caporal que portava el vehicle que li ha barrat el pas s’ha apartat pels pèls quan estava a punt de ser atropellat. Fonts de la investigació asseguren que ha sigut “un miracle que, a l’interior d’Arenys, no hagi matat ningú”.

Després de 14 quilòmetres de cursa contra la policia, els agents han aconseguit aturar-lo amb trets just abans d’arribar a Canet de Mar. Un dels dispars hauria impactat en l’home, que ha resultat ferit i ha estat atès pel SEM al lloc dels fets. En el tram final de la fugida, el conductor ha perdut el control del vehicle i ha acabat estavellant-se contra un mur de pedra, al voral de la carretera. El sospitós ha resultat ferit pels trets i ha hagut de ser operat. Tenia un ronyó en perill, però els metges esperen salvar-l’hi.

Un ampli desplegament policial esperava el conductor fugit a l’alçada del càmping Toro Azul, al límit del terme municipal d’Arenys de Mar, abans d’entrar a Canet de Mar. El conductor, veí de Barcelona, ha estat detingut i la investigació va ara a càrrec dels Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa