Un accident mecànic, principal hipòtesi en l’incendi de Santa Coloma de Queralt

Efectius dels Bombers segueixen vigilant el perímetre del foc per controlar les fumeroles i els punts calents

La principal hipòtesi amb què treballen els Agents Rurals sobre l’origen de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia és que hagi estat un accident mecànic. El cap de l’àrea regional dels Agents Rurals de Tarragona, Cándido Rincón, ha explicat a l’ACN que, tot i que la investigació no està tancada, “la intencionalitat té molt poca força i estem treballant en un possible accident mecànic, que pot ser molt variat, un tub d’escapament, un cotxe o un tractor”. Tot i això, admet que és difícil acabar determinant exactament el tipus de vehicle que va provocar el foc.

Els Bombers van donar per controlat l’incendi aquest dilluns al vespre, però una cinquantena d’efectius segueixen vigilant la zona per controlar les fumeroles i els punts calents. Els Agents Rurals es troben aquest dimarts fent tasques d’investigació sobre l’origen del foc, que va iniciar-se al costat del voral de la carretera C-241, a Santa Coloma de Queralt. Inicialment ja es va descartar que l’incendi fos provocat per una causa natural i, per això, la principal hipòtesi amb què treballa ara mateix el cos és que el motiu sigui un “accident mecànic”. El cap dels Rurals a Tarragona, Cándido Rincón, apunta que el motiu d’aquest accident mecànic pot ser molt variat, “des d’un tub d’escapament, una peça incandescent, un tractor o un cotxe”.

Els Rurals també continuen perfilant el perímetre de l’incendi, que no ha variat des d’aquest dilluns al migdia, quan el foc ja es va donar per estabilitzat. En concret, les flames han afectat un total de 1.657 hectàrees, 1.272 de les quals corresponen a vegetació forestal, 380 agrícoles i les cinc restant són de vegetació urbana. En total, han estat sis els termes municipals afectats per l’incendi de dues comarques diferents: Bellprat, Sant Martí de tous i Santa Maria de Miralles, a l’Anoia, i Les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils, a la Conca de Barberà). El municipi més afectat ha estat Bellprat, amb més d’un miler d’hectàrees cremades.

Els Bombers segueixen treballant sobre el terreny per poder donar l’incendi per extingit en els propers dies. Una cinquantena d’efectius terrestres i dues dotacions aèries es troben aquest dimarts fent tasques de control i remullant el perímetre amb l’objectiu d’evitar cap represa del foc. Els efectius se centren en vigilar les fumeroles i els punts calents.

Comentaris

    Gironí. 27/07/2021 2:58 pm
    Fa moplts anys- més de 30- hi va haver un incendi forestal pels encontorns de Romanyà de la Selva; va perillar una urbanització que, sortosament va patir danys mínims. aixó si, van cremar uns quants jardins i força cases quedaren socarrimades. L'endemà, un cop extingit el foc, m'hi haig acostar i vaig veure on havia començat: en un caminoi junt a un revolt de la carretera. Una burilla?. Doncs no, una llauna de gasolina que no es molestaren a endur-se. És a dir: un problema mecànic com el que s'esmenga en aquest article.

Nou comentari