El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un testimoni delata per Facebook un assassí refugiat a l’Hospitalet
  • CA

Dos homes haurien matat un home a Hondures fa uns mesos i, des d’aleshores, han estat amagats a Catalunya. Aquest novembre, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra han detingut els dos individus, de 22 i 29 anys, com a presumptes autors del crim. Un missatge a la policia catalana a través de Facebook va permetre que es reactivés la investigació judicial a Hondures i, des d’aleshores, han treballat en el cas de manera conjunta i en col·laboració amb la Interpol i les autoritats judicials d’aquest país que finalment van emetre ordres de detenció internacionals sobre els dos investigats. La mort violenta de l’home hondureny va tenir lloc el passat 6 de febrer i els detinguts haurien fugit posteriorment del país per refugiar-se en territori català.

El missatge a Facebook d’un testimoni

A vegades, les xarxes socials són una via d’entrada d’informació valuosa, tal com ho va ser en aquest cas. El 30 de maig, un testimoni va enviar un missatge a través de Facebook als Mossos d’Esquadra informant que un dels presumptes autors de la mort del jove hondureny es trobava amagat a l’Hospitalet de Llobregat.

L’Àrea de Comunicació del cos que gestiona les xarxes socials va traspassar tota la informació a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, per tal que els investigadors la verifiquessin i contrastessin. Els mossos van poder constatar que el testimoni tenia ple coneixement dels fets ocorreguts i les circumstàncies relatades eren certes.

Pla de detall del lateral d'un dels vehicles dels Mossos d'Esquadra | ACN
Pla de detall del lateral d’un dels vehicles dels Mossos d’Esquadra | ACN

Un cop corroborada aquesta informació i de posar en marxa una investigació conjunta amb Hondures, els investigadors estableixen diversos dispositius de localització fins a reduir les zones de recerca en dues concretes: Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

La investigació i els contactes amb la policia hondurenya, els investigadors van constatar que el crim va tenir lloc el 6 de febrer, cap a les tres de la matinada (hora local) al Municipi de Santa Lucia del Departament Francisco Morazan, localitat propera a Tegucigalpa. Segons s’ha pogut desprendre de la investigació, l’autor material es va apropar a la víctima i presumptament va clavar-li una ganivetada al costat esquerre que li va produir la mort al cap de pocs minuts. Després va fugir del lloc dels fets amb la complicitat d’una segona persona, la qual va intentar entorpir la investigació policial. A Hondures, la investigació continuava oberta perquè no es va arribar a localitzar els implicats.

Detinguts a Catalunya

L’1 de novembre, un dels dos investigats va ser localitzat i detingut al barri de Pubilla Cases, a l’Hospitalet de Llobregat, i el segon individu que va col·laborar en l’homicidi va ser detingut pels agents mentre tornava a casa seva, a Barcelona. Els detinguts van passar a disposició judicial i el presumpte assassí va ingressar a presó provisional a l’espera de fer-se efectiva l’ordre d’extradició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa