El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Terratrèmol de 3,5 graus al Ripollès
  • CA

Nou terratrèmol a la zona del Ripollès. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha informat aquest divendres que s’ha produït una sacsejada de 3,5 graus a la zona de Setcases. El terratrèmol s’ha produït al voltant de tres quarts de dotze del migdia. Tot i que no ha provocat cap dany, s’ha percebut àmpliament a la comarca del Ripollès i també a altres municipis que hi ha al nord del nostre país.

Aquest terratrèmol arriba en plena erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma. Ja fa 20 dies que aquest volcà escup lava, i això ha provocat que a la zona volcànica de la Garrotxa -molt propera al Ripollès- s’hi hagi despertat un cert temor. Ara bé, molts experts assegueren que és “altíssimament improbable” que hi hagi una erupció volcànica a Catalunya. De totes maneres, el tipus de volcà que ha entrat en erupció a La Palma és del mateix tipus que el de La Garrotxa. De totes maneres, no hi ha cap símptoma a Catalunya que el seu vulcanisme es pugui reactivar en breu.

El vulcanòleg Joan Martí va explicar a l’Agència Catalana de Notícies que la zona tectònica de les Illes Canàries és molt més activa que la de Catalunya. I és per aquest motiu que les erupcions són més freqüents en aquestes illes espanyoles. Ara bé, els moviments sísmics que hi ha al territori català no tenen res a veure amb l’activitat volcànica, segons apunten des de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

“El risc volcànic a Catalunya i concretament a la zona volcànica de la Garrotxa és molt petit, encara que no es pot dir mai que sigui nul o zero”, va precisar a l’ACN en la mateixa línia, el director dineral de Geologia Regional i Geofísica de l’ICGC, Antoni Roca. Així, Roca assegura que els terratrèmols que hi ha a Catalunya són de tipus tectònic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa