El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sis vedells, en recerca i captura pel Bages
  • CA

Castellbell i el Vilar intenta atrapar, des de fa prop d’un mes, sis vedells que es van escapar durant un decomís a una explotació ramadera que no tenia llicència d’activitat. Segons ha explicat l’alcaldessa, Montse Badia, a l’ACN, feia gairebé deu anys que l’expedient per la irregularitat de les instal·lacions era obert. Quan es va poder executar i, per tant, entrar a les instal·lacions, prop de la meitat de les vaques –n’hi havia 36- es van escapar. Al cap de pocs dies se’n van poder localitzar deu i, aquest dissabte passat, una de nova. L’Ajuntament té la darrera vaca, d’edat adulta, en uns terrenys municipals amb l’objectiu de poder-la fer servir d’esquer per atrapar els vedells.

El consistori ha volgut justificar el fet que tinguin una vaca custodiada després que s’hagi difós a les xarxes,que volien sacrificar l’animal. Badia, que ho ha desmentit, explica que es troba sota control sanitari i vigilada pels efectius de la brigada municipal.

L’alcaldessa explica que estan seguint les indicacions del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya (DARP) per trobar una nova explotació per a les vaques restants, ja que les que van poder ser capturades ja s’han traslladat a una nova explotació ramadera. I afegeix que, en el moment en què es localitzin tots els animals, se seguiran els protocols que marquen les autoritats sanitàries i es traslladaran, també, a una nova explotació.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa