El servei d’Informació de la Guàrdia Civil i Europol detenen un pressumpte membre del DAESH

L'arrestat és un argelí que residia a Madrid amb diversos carnets d'identitat falsos

Nova detenció d’un pressumpte gihadista del servei d’Informació de la Guàrdia Civil amb el suport de l’Europol. Segons ha informat l’institut armat, l’arrest es va practicar dimecres dia 30 de setembre, amb la cobertura del Jutjat Central d’Instrucció 3 de l’Audiència Nacional. El detingut és un ciutadà argelí que tindria vinculacions amb el DAESH i ara roman en presó provisional.

 

El cas es va obrir quan els analistes de la Guàrdia Civil de l’Europol van detectar una activitat sospitosa a la xarxa de la que van tibar de fil. Poc a poc, van obtenir indicis i evidències i van demanar al jutge “neutralitzar l’activitat de l’investigat”. Segons la caisa, el detingut consumia propaganda gihadista de manera “constant” i tenia “manuals operatius dissenyats” pel DAESH. En concret, guies per a la confecció d’artefactes i ús d’armes. Atesos els atestats, el sospitós “mostrava molt interés per les armes i tècniques de lluita” i una “gran identificació amb l’organització terrorista”

 

A més, durant les perquisicions el servei d’informació de l’institut armat van descobrir diversos documents falsos d’identitat de diversos països. Uns documents que utilitzava per facilitar la seva mobilitat internacional en els darrers anys. La tesi dels investigadors és que l’argelí responia a l’arquetipus de simpatitzant del DAESH que feina anar la seva estratègia i el seu aparell propagandístic. De fet, és l’estratègia de “radicalitzar i reclutar voluntaris que s’identifiquin amb l’Estat islàmic i perpetrin atemptats en el seu nom als seus països de residsència”.

 

L’operació s’emmarca en el reforçament de les investigacions per la pandèmia. Une “escenari sanitari” que el DAESH o qualsevol altre organització terrorita pot aprofitar com un “efecte multiplicador dels efectes d’un atac”.

 

Nou comentari