El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sallent admet “vergonya” i avisa als Mossos: “No tolerarem cap conducta racista”
  • CA

Carta de descàrrec, de disculpa i de mostrar vergonya. Així es pot descriure la missiva que el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha enviat a tots els membres del cos arran de l’audio d’uns insults i vexacions a un ciutadà per ser negre. Una carta on avisa que “no tolerarà cap actitud racista, xenòfoba o discriminatòria”.

 

“Ahir tots nosaltres vam poder sentir la gravació d’una actuació en què els agents que hi intervenien vexaven i feien comentaris racistes i xenòfobs contra un ciutadà”, admet la carta. Tot i que avisa que s’estan investigant els sis agents pels delictes de lesions i contra la integritat moral, admet el despropòsit. “Sé que quan vàreu sentir la gravació vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa i que atempta contra la professionalitat i la bona feina que quotidianament duem a terme”, indica.

 

Sallent qualifica els fets “casos aïllats” i afegeix  “ens perjudiquen enormement perquè generen recel en la professionalitat de la nostra feina i desconfiança de la ciutadania vers la policia”. En aquest sentit, remarca que els membres del cos està “plenament vinculats als principis legals i deontològics de la nostra professió, que estableixen l’obligatorietat d’actuar “sense fer cap discriminació per raó de raça, religió, opinió, sexe, llengua, lloc de veïnatge, lloc de naixença o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

 

“Entenem que en una policia democràtica no hi tenen cabuda actituds i conductes contràries als seus principis i valors”, subratlla.  “En el cos de Mossos d’Esquadra no tolerarem cap actitud o conducta racista, xenòfoba o discriminatòria”, adverteix. “És per això que rebutgem enèrgicament aquesta actuació, que és contrària als principis i valors del cos de Mossos d’Esquadra”, conclou.

 

Demana seguri treballant per una societat justa. I s’acomiada amb un “encoratjament” a seguir essent “especialment curosos” en garantir que es tracta de manera apropiada a tothom, que “s’utilitza un llenguatge neutre en tot moment i que no es permeten conductes o actituds discriminatòries”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa