Quatre anys de presó per un venedor de droga que va violar una clienta inconscient

L'Audiència pren com a prova clau una gravació amb el mòbil que la víctima va fer just després de tornar a estar conscient

L’Audiència de Girona ha condemnat a 4 anys de presó el venedor de droga que va violar una clienta en un pis de Figueres aprofitant que ella s’havia quedat inconscient després de consumir. Els fets van passar el 30 de juliol del 2016. La sentència pren com a prova clau una gravació amb el mòbil que la víctima va fer tan bon punt va tornar a estar conscient, i que desmunta la versió de l’acusat. El tribunal el condemna per un delicte d’abusos sexuals amb una atenuant de dilacions indegudes, perquè la causa va estar gairebé dos anys aturada. Un cop hagi complert la pena, l’home haurà d’estar 4 anys en llibertat vigilada i no es podrà apropar a menys de 300 metres de la víctima durant 8 anys. També ha d’indemnitzar-la amb 5.000 euros.

Els fets que ara l’Audiència ha sentenciat van tenir lloc el 30 de juliol del 2016. Segons recull la sentència, aquell dia, cap a les vuit del matí, la víctima va anar a casa l’acusat, un pis del carrer Pi i Margall, per comprar-li droga. S’havia passat la nit sense dormir i ja havia consumit estupefaents (entre aquests, ‘speed’).

Un cop a dins l’habitatge, la víctima va fumar com a mínim dos porros de marihuana. Després, l’acusat la va convèncer per anar fins a l’habitació, i allà van consumir cocaïna. Va ser aleshores quan ella va perdre els sentits, i el processat va aprofitar per despullar-la de cintura en avall i violar-la. Al judici, l’acusat va sostenir que la relació havia estat consentida i que, de fet, havia estat ella qui li va proposar tenir sexe a canvi de saldar un deute de 70 euros. A més, també va dir que, més tard, la clienta li havia fet xantatge dient-li que li entregués 300 euros o sinó el denunciaria.

El tribunal de la Secció Tercera però, no es creu res d’aquesta versió. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Juan Mora, conclou que l’acusat va violar la víctima. D’entrada, perquè tot i que ella va incórrer en algunes contradiccions, el relat que fa dels fets és “coherent” en tot allò “substancial” per provar el delicte.

Però a més, l’Audiència fonamenta la condemna en una prova que considera clau: una gravació que la víctima va fer amb el seu mòbil tan bon punt va recobrar els sentits. En aquest enregistrament, s’escolta com l’acusat nega haver mantingut relacions amb ella, diu que només l’ha tocada, i acaba demanant-li perdó i dient-li que no expliqui res.

Nou comentari