El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció Civil desactiva la fase d’alerta del pla especial per incendis forestals
  • CA

Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta del pla d’emergències per incendis forestals, l’Infocat, per l’evolució favorable del foc a Llançà, Port de la Selva i Selva de Mar. El pla torna a estar ara en situació de prealerta pel perill d’incendi elevat a 14 comarques. Per això, Protecció Civil demana a la ciutadania mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. D’acord amb el risc d’incendi, el Cos d’Agents Rurals ha informat que continuen el tancament d’accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera a l’Alt Empordà. El Servei Català de Trànsit SCT informa que la carretera GI-612 (pk 3) estarà tallada fins les 17h i la GIP-6041 (0-0,5 a Vilajuïga) i la GIV-6121 (pk 0-0,5 a Port de la Selva) continuen tallades i sense previsió.

Altres incendis

Un incendi ha cremat unes 2,5 hectàrees de vegetació agrícola a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L’avís del foc s’ha rebut a les 12.54 hores d’aquest diumenge entre la carretera TV-2442 i el Torrent de les Quatre Fites o de Sant Marc. S’hi han desplaçat fins a 9 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris dels Bombers, i també efectius de les ADF, que han pogut aturar les flames abans d’arribar a massa forestal. En paral·lel, un segon incendi ha afectat unes dues hectàrees de fullaraca i matolls de sotabosc al costat del pantà de Camarasa. L’avís del foc s’ha rebut a les 06.55 hores, s’han activat 9 dotacions terrestres i 1 helicòpter dels Bombers, i l’incendi ja està estabilitzat.

Per una altra banda, un incendi talla aquest diumenge a la tarda l’AP-7 i l’N-340 a l’altura de l’Ametlla de Mar. Els Bombers, que han rebut l’avís a les 16.44 hores, han activat 10 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris. Es tracta d’un incendi de vegetació molt proper a l’autopista i que hauria saltat la via del tren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa