Protecció Civil demana evitar desplaçaments al Baix Ebre i el Montsià per les inundacions

Continuen tallades l'N-340, la TP-3318 i la T-331, i la circulació de trens de la R16 es troba interrompuda

Protecció Civil demana als ciutadans de les comarques del Baix Ebre i del Montsià que en les properes hores evitin la mobilitat tant a peu com en vehicle per les inundacions a la zona i que no baixin als pàrquings dels habitatges sinó que es mantinguin a les plantes superiors. S’han registrat inundacions en les zones urbanes d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona i en carreteres i ferrocarril.

Els Bombers han rebut 241 avisos, la majoria d’Alcanar, i Protecció Civil no descarta que hi pugui haver persones atrapades en vehicles. Segons informa el Servei Català de Trànsit, estan tallades la N-340 entre Amposta i Alcanar i la TP-3318 i la T-331 a Ulldecona. L’AP-7 s’ha reobert. També s’ha interromput la circulació de trens de la R16.

Protecció Civil ha activat aquest dimecres al migdia l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions (INUNCAT) arran de les pluges torrencials que han afectat el Montsià i el Baix Ebre i per les incidències que estan causant. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s’ha tractat d’un episodi molt excepcional, amb pluges torrencials que han recollit 216,6 l/m2 a l’estació d’Alcanar, dels quals 77,7 l/m2 en 30 minuts i 4,0 l/m2 en 1 min. També s’han registrat 105,2 l/m2 als Alfacs, dels quals 51,5 l/m2 en 30 minuts i 4,4 l/m2 en 1 minut.

Les properes hores les pluges es poden desplaçar cap a altres zones, però de cara a la nit i matinada és probable que torni a ploure amb intensitat en aquestes comarques del sud de Catalunya. El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins al moment 441 trucades sobretot del Montsià (423) i en menor nombre del Baix Ebre. 325 trucades han estat del municipi d’Alcanar.

Nou comentari