El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera víctima mortal del volcà Cumbre Vieja
  • CA

El volcà de Cumbre Vieja, a La Palma, ha provocat la primera víctima mortal a l’illa, un home d’uns 70 anys, propietaris d’una vivenda per l’acumulació de cendra a El Paso. Segons informa l’agència Europa Press la mort d’aquest veï s’està investigant després que se l’hagi trobat mort a la seva vivenda, situada al barri de Corazoncillo, segons algunes fonts. Al llarg del dia d’ahir aquest home va accedir a la zona d’exclusió del volcà de La Palma al costat d’operaris i grups de neteja de l’Ajuntament de El Paso. Aquest matí ha estat trobat sense vida a casa seva i en aquests moments s’està investigant les causes de la mort.

La cara nord del volcà de La Palma va patri setmanes enrere un ensorrament parcial, i això va provocar colades caient en diverses direccions. L’erupció del Cumbre Vieja, de totes maneres, seguia mantenint setmanes enrere el mateix comportament que els dies anteriors. És a dir, que l’explosivitat volcànica seguia a un nivell 2, dins d’una escala que arriba fins al 8. Així mateix, l’emissió de lava es va concentrar als centres del cràter principal.

Des que el volcà va entrar en erupció la lava havia arribat a cobrir fins a un total de 480,5 hectàrees, i ha arribat a afectar o destruir 1.149 edificacions i infraestructures, de moment. Són dades del satèl·lit del programa Copernicus de la Unió Europea. L’erupció del volcà ha causat un impacte a les illes Canàries amb milers de persones que han perdut les seves propietats. Fins ara però no s’havia produït cap mort que es pogués relacionar amb el volcà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa