El presumpte autor del crim de Susqueda demana al jutge que faci via amb la causa

El seu advocat va remetre una queixa a l'Audiència de Girona per "funcionament deficient" del jutjat
El presumpte autor del crim de Susqueda
El presumpte autor del crim de Susqueda | Europa Press

El presumpte autor del doble crim del pantà de Susqueda (Girona), Jordi M.G., ha remès aquest dimecres un escrit al Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, que instrueix el cas, per demanar-li que li doni "l'impuls processal pertinent, que no ha existit fins al dia d'avui", en complir 70 dies de presó provisional.

 

En el seu escrit, d'aquest mateix dimecres, l'advocat de Jordi M.G., Benet Salellas, ha criticat que el seu client porti 70 dies de privació de llibertat sense que el jutjat "hagi practicat en aquest expedient ni una sola diligència instructora".


 

A l'escrit citat, recorden que el 19 d'abril demanaven que els Mossos d'Esquadra lliuressin al jutjat el material documental en el qual es basa la investigació, que no consta a l'expedient, com les imatges de les càmeres de seguretat properes al pantà, la informació de les senyals telefòniques i de la Direcció general de trànsit (DGT).

Salellas ja va presentar el 27 d'abril contra el jutjat una queixa davant l'Audiència de Girona per "funcionament deficient" en considerar que es tracta d'una causa complexa i que el jutjat encarregat no està aconseguint resoldre els tràmits de manera adequada.

 

Avisava que amb aquesta actuació del jutjat s'estava posant en joc el dret fonamental a la llibertat del seu client i el seu dret a la presumpció d'innocència i a evitar un judici paral·lel, així com al seu dret a la proposició i pràctica de proves.


 

Entre altres aspectes, ressaltava que aquest jutjat no notificava les actuacions de pròrroga del secret de sumari, va desatendre dins de termini la posada a disposició judicial del detingut i no va proveir els escrits presentats dins d'un termini raonable.

Petició de la Fiscalia

 

El 26 d'abril, la Fiscalia va sol·licitar al jutjat que es prengui declaració com a testimoni a l'esposa del principal sospitós, Jordi M.G., actualment a Colòmbia, han indicat fonts jurídiques.

 

De moment el jutge no s'ha pronunciat i encara no hi ha data perquè es produeixi aquesta declaració, pel que es demana enviar una comissió rogatòria al país sud-americà.

 

La Fiscalia vol que Colòmbia permeti viatjar a agents dels Mossos d'Esquadra perquè prenguin declaració a l'esposa del sospitós i als seus familiars, cerquin objectes rellevants per a la investigació i, una vegada realitzat això, la traslladin a Espanya amb el seu consentiment o, en defecte d'això, declari a través de videoconferència o per escrit.





Comentaris

envia el comentari