El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Empresonen un assassí reincident pel cas del cadàver al maleter
  • CA

Gairebé sense treva entre la condemna per un crim i un nou assassinat. Aquesta és la trajectòria vital que ha seguit el segon dels detinguts pel cas del cadàver trobat en un maleter a Roses, si els investigadors no s’equivoquen d’home. Es tracta de l’home que aquest dilluns ha ingressat a la presó provisionalment després de ser detingut divendres passat pel cas del jove que el seu germà va trobar mort al portaequipatges del seu vehicle, ara fa una setmana. El detingut, l’altre arrestat i també empresonat i la víctima convivien a la mateixa casa i, segons les investigacions dels Mossos d’Esquadra, serien els autors del crim. Haurien clavat al seu company d’habitatge diversos cops al cap amb una destral que li va fracturar el crani i també ganivetades. Una disputa per temes de droga, podria haver desencadenat els fets, ja que la víctima i els dos detinguts vivien en un pis on es cultivava marihuana. Però el detall més impactant és que el segon arrestat, empresonat avui per ordre del jutjat d’instrucció 5 de Figueres, ja havia estat detingut, jutjat i condemnat, a 17 anys de presó, per un altre crim, informa l’ACN.

El primer assassinat es va produir molt a prop del segon, a Empúriabrava, el 2003. En aquell cas, l’ara sospitós va matar un jove francès al qual suposadament volia comprar un cotxe de gamma alta. Eren tots dos dins del vehicle i l’agressor va actuar a ganivetades i amb traïdoria: va rematar la víctima per l’esquena, amb punyalades al coll, quan ja l’havia deixat malferit al tòrax i l’abdomen, segons va recollir la sentència condemnatòria.

Ara, un cop estava en llibertat de nou després de complir la condemna, l’homicida convicte torna a ser investigat després d’una detenció complicada, ja que es va resistir a ser arrestat –a Martorell, on el van localitzar amagat a casa d’un familiar– amb resistència violenta contra els agents, segons fonts policials. Per això, a més del delicte d’homicidi a Roses, se li imputen delictes de resistència greu i lesions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa