El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presó per a dos individus acusats de segrestar cinc hores l’amo d’un bar
  • CA

Dos veïns de Segur de Calafell, a Calafell (Baix Penedès), de nacionalitat espanyola i 47 i 51 anys han ingressat a presó de manera provisional com a presumptes responsables de delictes de detenció il·legal, robatori amb violència, lesions i descobriment i revelació de secrets, segons han informat els Mossos d’Esquadra. En concret, se’ls acusa de segrestar durant cinc hores l’amo d’un bar d’aquest nucli urbà per obligar-lo a obrir una màquina escurabutxaques del local i entregar-los la recaptació. Els Mossos afegeixen que van agredir l’home, li van robar la cartera i el telèfon mòbil i van accedir als seus perfils personals a diferents xarxes socials. És per això que també se’ls acusa del delicte de revelació de secrets.

Els fets van tenir lloc la nit del 18 al 19 de desembre de l’any passat. Segons el relat policial, els dos individus van retenir l’home més de cinc hores a dins del local. Després d’aquest temps, durant el qual van agredir-lo i li van robar diners, la cartera i el mòbil, van alliberar-lo amb la condició que l’endemà faria un pagament. Els Mossos van investigar el succés fins al 13 de febrer, quan van fer dues entrades i perquisicions a dos domicilis del mateix nucli, al carrer Suïssa i al carrer Cep. Aquell dia es va detenir un dels dos individus que han ingressat a la presó. La segona detenció va tenir lloc l’endemà.

En el marc de l’escorcoll a aquests domicilis la policia va trobar una arma de foc real, sis de simulades, diversos projectils i una plantació interior de marihuana. El cos policial afirma que d’aquestes plantes se n’havien extret 400 grams de cabdells, que estaven repartits en 120 bossetes presumptament destinades a la venda. A més es van intervenir eines que, segons els Mossos, s’havien fet servir en l’intent de forçar la màquina escurabutxaques del bar on van tenir lloc els fets. A més, la policia afegeix que es va desmantellar un laboratori professional de fabricació de targetes bancàries, telefòniques i de transport. A banda de la maquinària, el cos de seguretat inventaria al suposat laboratori tampons de serigrafia, xeringues d’injecció i cartutxos de tinta, lectors de mesures de seguretat de les targetes i diversos productes químics.

En aquest context els Mossos afegeixen que es van trobar centenars de targetes amb el xip i banda electrònica, a les quals només calia afegir-hi la informació d’una targeta original per doblar-la i començar a fer-ne ús. Ja hi havia, s’afegeix, 22 targetes falsificades de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, la majoria de les quals amb el mateix número de sèrie. Els investigadors també van poder recuperar documentació personal i targetes bancàries de dos furts que havien estat denunciants feia poc. Els dos detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell, que en va ordenar l’ingrés preventiu a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa