A presó un grup criminal responsable de nou robatoris a domicilis

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes d’entre 27 i 31 anys que formaven part d’un grup criminal al que s’atribueix la participació directa en almenys nou robatoris a l’interior de domicilis. Els homes, que han ingressat aquest dissabte a presó, van robar en cases al Garraf, el Baix Empordà, el Baix Camp i el Vallès Oriental, entre d’altres localitats. La investigació dels Mossos es va iniciar el mes de setembre, quan la comissaria del Garraf va trobar empremtes d’un dels lladres i va poder acreditar la seva participació directa en dos robatoris a Sitges. Arran dels esforços per localitzar-lo, es va descobrir l’existència del grup criminal. La policia va descobrir que el grup actuava aturant-se al voral d’autopistes i carreteres per entrar en zones residencials per espais boscosos.

Els lladres es desplaçaven amb un vehicle particular fins al voral, i alguns d’ells es canviaven de roba i aprofitaven les zones boscoses per passar desapercebuts i caminar camp a través fins a les cases. El conductor, llavors, marxava i els recollia després en el mateix punt un cop havien perpetrat el robatori.

Els lladres deixaven la roba a l’interior d’una motxilla que prèviament havien deixat amagada i que contenia roba i eines utilitzades per robar. D’aquesta manera, evitaven sospites en cas de ser aturats per la policia quan tornaven als seus domicilis.

El 17 de novembre els agents dels Mossos va fer dues entrades i perquisicions per detenir els investigats i recuperar diversos dels objectes robats, que van ser retornats a les víctimes. A més, arran d’aquestes investigacions, es va poder acreditar la seva participació en dos robatoris més dels sospitats inicialment, elevant la xifra global a nou, el que els ha acabat portant a presó. Amb la detenció i ingrés a presó dels arrestats, els Mossos donen per totalment desarticulat el grup criminal.

Comentaris

    Ricard Novembre 27, 2021 | 16:55
    Cal saber que hi ha dotzenes de grups criminals entrant a robar a habitatges, i que la immensa majoria de crims resta impune.

Nou comentari