Un dels policies detinguts a Llinars era el cap de la banda de la marihuana

Els Mossos d’Esquadra han conclòs que un dels quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès detinguts el 26 d’octubre era el cap de l’organització criminal dedicada a la producció massiva de marihuana. Amb el suport de dos agents més, l’organització era gestionada com una “franquícia” en què els agents decidien on es feien les plantacions i qui les treballava. A canvi d’una “tarifa plana” d’uns 1.500 euros mensuals o un tant per cent de la collita, el cap oferia les naus, protecció i suport logístic, entre d’altres serveis, fent ús dels recursos policials. L’operatiu policial, després d’una investigació de 20 mesos, va finalitzar amb 15 persones detingudes i 7.000 plantes de marihuana i 114 quilos de cabdells comissats en 32 entrades en naus i domicilis.

Plantació de marihuana de la banda de Llinars comandada per un policia local / CME
Plantació de marihuana de la banda de Llinars comandada per un policia local / CME

Els policies locals s’haurien dedicat a gestionar i dirigir les naus industrials on es cultivava el cànnabis. D’entre els quatre arrestats, hi ha aquest caporal. Els Mossos van fer una entrada i van escorcollar la comissaria de la Policia Local. Aquesta investigació va començar ja fa més d’un any. Els Mossos creuen que, a més del cultiu de marihuana i la protecció de les naus industrials, darrere d’aquest cas també hi ha una operació per blanquejar els diners negres obtinguts amb el narcotràfic. La comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès no és l’únic lloc que es va escorcollar durant aquell matí. També hi va haver escorcolls en diversos habitatges del municipi, així com el polígon industrial de Can Prat. En total, i segons va informar la policia catalana, hi va haver 28 escorcolls.

Catalunya viu a dia d’avui un augment dels delictes relacionats amb el tràfic de la marihuana. Ho va reconèixer fins i tot el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista al programa Els Matins, de TV3en que va assegurar que la policia catalana ha d’augmentar el seu nombre d’agents per lluitar-hi. 

Comentaris

  Tano Novembre 12, 2021 | 19:22
  Quina puta xusma.
  Lleida Novembre 13, 2021 | 06:47
  En sèrio? No fotis
  Cassanenc Novembre 13, 2021 | 07:35
  El fet de vestir uniforme no és cap garantia de que siguin persones com cal. A la població on visc hi hagué, ja fa anys , el cas d'un policia municipal que era el cap d'una bana d'atracadors. Fins que una senyora ana a denunciar el robatori del seu cotxe; al cap d'uns dies la trucaren del diposit de vehicles gironi per fer-li saber que tenia el seu cotxe allà. Aleshores es descobri que aquell policia no havia cursat la denuncia per robatori (que havia comés el mateix) i es destapà tot el pastis.
  Veritat sempre Novembre 13, 2021 | 10:24
  És evident que cal filar molt més prim alhora de donar plaça de "policia municipal". Aquesta gentola probablement serien delinqüents amb placa o sense, però no es poden produir més situacions com aquestes. Caldria, investigar més d'un poble, ben segur que es troba més d'un corrupte que no fa la seva feina com cal per amiguismes amb segons quina gentola, sigui per amenaces, o per no destapar segons quins personatges, que maneguen massa alhora que són delinqüents actius encoberts i fan "els ulls grossos" per por o per interessos personals. Mossos teniu feina.

Nou comentari