La policia britànica investiga l’assassinat d’Amess com un atac terrorista

La policia britànica investiga l’assassinat de divendres del diputat conservador David Amess com un atemptat terrorista, segons ha informat el comissari adjunt de Policia, Dean Haydon. Amess va ser apunyalat dotze vegades fins a la mort durant una trobada amb els seus votants en el comtat d’Essex. L’autor, un home de 25 anys, britànic d’ascendència somali, que va ser detingut en el mateix lloc de l’incident. Haydon ha indicat que l’incident ha estat “un acte terrorista amb una motivació potencial vinculada a l’islamisme extremista”.

Segons fonts del diari The Guardian, el detingut, el nom del qual no s’ha donat a conèixer, “comparteix els mateixos detalls” que un individu aparegut en el programa Prevent que investiga persones “sota risc de radicalització ideològica”. Com a part de la investigació, els agents han rastrejat dos habitatges en la zona de Londres, però la policia creu que l’individu va actuar en solitari i no busquen a cap altre sospitós de moment.

La policia britànica començarà aquest cap de setmana una ronda de contactes amb la totalitat dels 650 diputats britànics per a avaluar les seves mesures de seguretat després de l’assassinat d’Amess. El seu responsable local de policia els preguntarà sobre qualsevol mesura de seguretat que puguin requerir, segons ha explicat Sky News, seguint instruccions de la ministra de l’Interior, Pritti Patel. La revisió es duu a terme com a part de l’Operació Bridger, una operació de seguretat de protecció policial a nivell nacional per a millorar la seguretat dels membres del parlament que va començar després de l’assassinat de la diputada laborista Jo Cox l’any 2016.

El primer ministre del país, Boris Johnson, i el líder de l’oposició, Keir Starmer, han visitat l’escenari dels fets, a Essex, i hi han dipositat flors. Amess estava celebrant una trobada amb els seus votants a una església metodista en el moment del seu assassinat.

Comentaris

    Pepe Octubre 16, 2021 | 16:14
    El comunicat de la policia parla d'un atemptat terrorista islamic, no pas unicament d'un atemptat 'terrorista', a seques.
    Vendetta Octubre 16, 2021 | 18:20
    Pregunteu al de la peli es ell ki els porte

Nou comentari