El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El director dels Mossos diu que la tàser de Badalona “s’ajusta als protocols”
  • CA

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat aquest dijous que la descàrrega amb una pistola tàser que va matar un home a Badalona el passat dijous 26 de novembre es va fer correctament. “El mecanisme de revisió ha finalitzat i l’ús s’ajusta als protocols“, ha assegurat en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio. Ferrer ha assegurat que un cop el cos de la policia catalana va saber que aquest individu havia mort, ràpidament es va activar el mecanisme intern per investigar si la descàrrega s’havia fet de manera correcta; ja que hi ha un vídeo del moment que es fa ús d’aquesta pistola.

El director de la policia catalana ha insistit que quan els agents van arribar al lloc dels fets es van trobar amb “un senyor amb una actitud violenta“. Segons ha relatat, l’home havia confinat “la seva mare i la seva parella” a casa seva contra la seva voluntat, i els amenaçava amb armes blanques, a més d’haver fet grans destrosses a l’habitatge. En veure que l’individu bloquejava la porta d’entrada a casa, els Mossos haurien accedit a l’habitatge a través de la porta d’un veí.

Segons Ferrer, els agents van intentar tranquil·litzar aquesta persona. En alguns moments hauria semblat que ho aconseguien, però després l’home es tornava a alterar, sempre segons el relat del director dels Mossos. Finalment els agents s’haurien vist obligats a utilitzar aquesta pistola de descàrregues elèctriques.

De totes maneres, Ferrer ha opinat que de moment no es pot vincular la mort de l’home amb l’ús de la pistola, ja que l’individu “va morir 24 hores més tard“. Així doncs, ha dit que ara cal esperar al resultat de l’autòpsia i saber si algun tipus de malaltia prèvia o medicament haurien pogut causar la pèrdua de la seva vida. Per altra banda, el director dels Mossos s’ha mostrat partidari que la policia catalana estigui “subjecte a qualsevol procés de millora“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: VISCA ELS PROTOCOLS a desembre 02, 2021 | 11:38
    VISCA ELS PROTOCOLS desembre 02, 2021 | 11:38
    Doncs aneu matant a cop de protocol els que quedin vius! I vist aixó, Ha de ser un plaer viure a Badalona.
  2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 02, 2021 | 13:04
    Anònim desembre 02, 2021 | 13:04
    Una sociedad que mata con total impunidad es una sociedad criminal. Y puestos a justificar ya justificaron bastante los NAZIS con sus cámaras de gas.
  3. Icona del comentari de: Gràcies, cínic a desembre 02, 2021 | 15:13
    Gràcies, cínic desembre 02, 2021 | 15:13
    És un consol saber que t'han mort ajustant-se al protocol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa