Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns un home de 54 anys com a presumpte autor de dotze delictes d’incendi forestal. Segons han informat a través d’un comunicat, seria el responsable de “diversos incendis entre els mesos de juliol i agost d’aquest estiu” al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, un parc natural ubicat entre el Baix i l’Alt Empordà i situat a la Costa Brava.

Els incendis es van produir a la tarda, i alguns d’ells van tenir origen en punts propers entre ells i iniciats de forma simultània en llocs de difícil accés tant per als Bombers com per a les dotacions policials. Això, asseguren, va provocar que es destinessin els recursos i el treball “intens” dels serveis d’emergències terrestres i aeris dels Bombers, així com també mossos d’esquadra, policies locals de Torroella de Montgrí i agents forestals.

El comunicat dels Mossos lamenta que aquests incendis es provoquessin en un moment en el qual estava activat el Pla d’Emergències INFOCAT per extrema sequera durant aquest estiu. Els Mossos d’Esquadra van començar llavors a investigar els fets per tal d’aconseguir identificar l’autor dels incendis provocats. Assenyalen que els episodis més greus es van produir el 22 de juliol, el 12 d’agost i el 13 d’agost, i també que es van haver d’apagar petits focus durant el mes de juliol, agost i octubre.

El text enviat per la policia catalana explica com el dia 22 de juliol un gran incendi forestal molt proper a la zona de Les Dunes va requerir tres dies per apagar-lo i dotze dies més per donar-lo per extingit. Va ser un incendi que va arribar a cremar fins a 92 hectàrees de massa forestal del paratge natural del Massís del Montgrí, i tot i que no es van haver de lamentar danys estructurals i personals va requerir el desallotjament de 150 persones d’una casa de colònies de la població. Els dies 12 i 13 d’agost es van produir dos incendis simultanis a la zona de Torregran i Torrevella de Torroella de Montgrí on es van cremar un total de 320 metres quadrats de bosc.

Comentaris

    Bona feina. Octubre 26, 2021 | 15:44
    Bona feina la dels Mossos. Ara bé, com és habitual, la justícia espanyola ja sabem no estarà a l'alçada del crim comés per aquest delinqüent i se'n sortirà de franc (recordeu els culpables de l'incendi d'Horta de St Joan? on són?). Al seu darrera hi quedarà un delicte ecològic amb centenars i centenars d'hectàrees carbonitzades, la pèrdua de vides d'animals, amb el cost econòmic immens per la ruïna de propietats afectades i el cost i humà del personal que es va veure cridat a apagar el foc, tallar carreteres i rescatar gent ... Espero estar equivocat i que el delinqüent tingui el càstig que es mereix, però molt em temo que ...

Nou comentari