El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pet, sense carnet, ni assegurança i, a sobre, intenta fugir dels Mossos
  • CA

Full equip. Així va decidir complir amb el codi penal, un home de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres atès l’atestat dels Mossos d’Esquadra on explica la seva detenció. Un home que va decidir conduir begut, sense carnet, ITV, assegurança i, a sobre, va fer-se l’escàpol de la policia.

 

Segons expliquen els agents, cap a les sis de la tarda de dissabte una patrulla de paisà va observar al carrer Doctor Ferran de Figueres, un vehicle realitzant maniobres estranyes. El van aturar. En identificar el conductor, els agents es van ofendre per la forta olor d’alcohol que desprenia a més de signes evidents d’anar com una cuba.  En comprovar la documentació del vehicle, els mossos van veure que no tenia permís de conduir, tampoc tenia assegurança obligatòria ni la ITV en vigor.

 

 

En informar-lo que se li faria la prova de l’alcoholèmia i que seria denunciat, l’home no va tenir mé socurrència que arrencar el cotxe i intentar fugir. Un dels mossos va haver de saltar per tal evitar ser atropellat. Els agents, que van perdre de vista l’home i el vehicle, van haver d’iniciar un operatiu per localitzar-lo. Durant les perquisicions els agents van constatar que el conductor tenia una ordre de recerca i detenció emesa per un jutjat de Figueres vigent.

 

Poca estona després, el fugitiu va ser localitzat a Cabanes, on feia de Fittipaldi per la població, contrad direcció i enfilant-se per le voreres. Després es va dirigir a Sant Climent Sescebes i posteriorment cap a Peralada.Finalment va ser detingut a Mollet de Peralada amb l’ajuda d’altres patrulles.  El detingut, que  tenia antecedents, va passar el dia 24 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs. Se l’acusa d’un delicte de conducció temerària, un altre per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir i finalment per un delicte de negativa a sotmetre’s a les proves de drogues i alcohol. També se li van obrir diligències penals com a presumpte autor d’un delicte de resistència i atemptat als agents de l’autoritat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa