El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una persona mor atropellada a l’A-2
  • CA

Una persona ha mort atropellada aquesta matinada a l’A-2 a l’altura d’Abrera, a la comarca del Baix Llobregat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís cap a les 4.00 de la matinada per un accident mortal al quilòmetre 585 de l’A-2, que ha obligat a tallar dos carrils i ha provocat retencions de quatre quilòmetres a la via ràpida, així com cues a l’enllaç de la C-55 amb l’autovia.

La policia catalana ha desplaçat quatre patrulles, mentre que el Sistema d’Emergències Mèdiques ha enviat tres unitats. Es tracta de la quarta mort en accidents de trànsit en vies interurbanes de Catalunya, segons les dades de Trànsit. Els Mossos d’Esquadra encara estan investigant les causes de l’accident.

Dos morts a la Selva

La setmana passada un xoc frontal entre dos cotxes va deixar dos morts a la C-63 a l’altura de Vidreres, a la Selva. Com a conseqüència de l’accident, el conductor i ocupant d’un dels vehicles, un veí de Sant Boi de 56 anys, va morir en el moment del sinistre. El conductor de l’altre cotxe va resultar ferit greu i va morir l’endemà de l’accident a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Els dos ocupants d’un tercer vehicle implicat van resultar ferits lleus i van ser donats d’alta al mateix lloc de l’accident.

Segons les dades de Trànsit, el 2021 van morir 135 persones a les carreteres catalanes, un 23% menys que el 2019, quan es van registrar 175 víctimes mortals. El 80% de les morts en accidents de trànsit van ser homes (106). La franja d’edat amb més víctimes mortals és la de 35-44 anys amb 32 morts, un 39% que fa dos anys. A més, el 46% de les morts es van registrar en col·lectius vulnerables –motoristes (46), vianants (14) i ciclistes (4)–.

Per demarcacions, a Barcelona es van registrar 52 morts –un 35% menys que el 2019, quan n’hi va haver 80–, a Girona 34 (+26%), a Lleida 29 i 20 a Tarragona –un 50% menys que el 2019–.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa