Sánchez demana “tranquil·litat” als habitants de La Palma

El president del govern espanyol assegura que tot s'està desenvolupant com estava "previst"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut traslladar “tranquil·litat” als habitants de l’illa canària de La Palma, després que aquest cap de setmana un volcà erupcionés i la lava comencés a fer destrosses per tot el territori. Sánchez va aterrar a La Palma aquest diumenge i es va reunir amb el comitè director del Cabildo insular, que està fent un seguiment de la situació. Un cop finalitzada la trobada, el president espanyol va comparèixer davant dels mitjans de comunicació, i va assegurar que tot s’està desenvolupant com estava “previst” i que “hi ha efectius suficients” per controlar la situació i per atendre tota aquella població que pugui resultar afectada per l’erupció del volcà. També va prometre que el govern espanyol mirarà de rescabalar el més aviat possibles les pèrdues causades per la lava.

El president de les Illes Canàries, Ángel Víctor Torres, també va voler mostrar tranquil·litat davant la situació que s’ha generat aquest cap de setmana, i va assegurar que li generava alleujament saber que l’erupció s’hagi produït en una zona no poblada, a uns 300 metres d’on s’havia previst inicialment. Els experts calculen que el volcà expulsarà uns 20 milions de metres cúbics de lava. No obstant, no es creu que hi hagi nous punts d’erupció (actualment n’hi set o vuit) i es calcula que com a màxim hi hagi petites fissures. El president de les Canàries va insistir que l’aeroport segueix funcionant, com a exemple per voler tranquil·litzar la població“.

Per altra banda, el president del ‘cabildo’ insular, Mariano Hernández Zapata, va voler assenyalar que l’illa de La Palma és segura i que l’erupció del volcà no ha afectat vides humanes. Sí que ha danyat vuit habitatges, de moment; així que ara mateix la preocupació més gran és saber quin recorregut pot fer a partir d’ara la lava.

Comentaris

  fat boy 20/09/2021 11:01 am
  Mira, el mateix que els va dir Nero als de Pompeia.
   A en Fat Boy 20/09/2021 12:39 pm
   Jo tampoc em refio de res del premier espanyol, però, cal informar-se millor, si Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, nasqué l'any 37 dC, morí l'any 68 dC i l'erupció del Vesuvi fou l'any 79 dC, difícilment pogué "dir" res als pompeiani... Per una altra banda l'esmentada erupció volcànica fou sobtada i els habitants de Pompeia no tingueren temps de fugir, per això avui encara, sota les cendres es descobreixen els buits de les restes de persones en la posició en la qual varen morir, pas en posició de fugir, ningú va tenir temps d'advertir-los de res... Encara més, tot i que l'any 62, Pompeia també patí un terratrèmol i restà parcialment destruïda, no crec pas que Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, els avisés amb antelació de res.
    fat boy 21/09/2021 12:21 am
    No et pensis que no s'enteraven de res, uns anys abans hi va haver uns jocs amb gladiadors i el public que era de Pompeia i de Nucera van acabar a punyalades i es va formar tal pollastre que l'emperador va prohibir les lluites durant 10 anys. I naturalment, la conya de que els va avisar, te a veure amb els terratremols anteriors, que, per cert, no van deixar pedra sobre pedra practicament.
  uno que vive en Tabarnia 20/09/2021 11:58 am
  tranquils els "efectius" de la UME, es pixaran tots de cop i apagaran el volca
   La memòria i la història que es repeteix... 20/09/2021 3:42 pm
   Un cometari que lliga molt amb els del somni espanyolista de tabàrnia. Tal i com els espanyolistes que volien incorporar la "província" de Lleida a la "regió" d'Aragó. De tabernaris sempre n'hi ha hagut entre els espanyolistes, cap novetat.
  Girona 20/09/2021 3:26 pm
  Pedro Sánchez: reconegut especialista en física (és tan llest que entre ahir i avui ha fet un màster) Però malgrat la tranquil·litat que dóna la seva paraula i la certesa de que sempre compleix el que ha promès, com ara ajuts econòmics a les víctimes -sigui un volcà, sigui un autònom que perd els ingressos per un confinament-, jo trobo a faltar que faci les declaracions tot ben voltat de generals de terra, mar i aire. Com és que no ho fa? Tant de goig com fa! Ah, i banderes d'Espanya. Moltes. Que voleu que us digui, jo, en plena pandèmia, era veure allò i ja em sentia segur. On estigui un bon xusquero, ja poden marxar els científics!

Nou comentari