La pagesa que es va enfrontar a un boletaire, rebuda com una heroïna als jutjats

?La dona va creuar el cotxe enmig del camí de la seva finca i només volia deixar marxar l'home si deixava els bolets que s'havia endut

La propietària d’un mas de Ripoll que es va enfrontar a un boletaire i va acabar arrestada pels Mossos d’Esquadra ha estat rebuda com una heroïna entre crits i aplaudiments a les portes del Jutjat de Primera Instància, on una trentena pagesos de diversos indrets s’han concentrat per donar-li suport. “Som aquí per fer-li costat en un cas que ens sembla injust”, ha afirmat Pep Riera, pagès i excoordinador d’Unió de Pagesos, en declaracions a l’ACN. Per als qui treballen la terra, aquests fets “desprestigien” la seva feina i, ha afegit Riera, “no pot ser” que si es trenquen les regles del joc i es falta al “respecte” al bosc “sempre acabem pagant els mateixos.

Rosa Maria, la pagesa, ha comparegut al jutjat arran d’una denúncia dels Mossos d’Esquadra del passat 29 d’octubre, quan va veure el vehicle d’un boletaire, a qui ja havia vist altres cops aparcat al costat del camí particular del seu mas. La dona va creuar el seu cotxe al mig, obstaculitzant el pas. Quan l’home va aparèixer, ella li va dir que no el deixaria passar fins que no li donés els bolets que havia collit dins casa seva, ignorant els rètols de propietat privada. Davant la negativa del boletaire a cedir i la de Rosa Maria a deixar-lo marxar, l’home va trucar als Mossos d’Esquadra, que es van posar de part seva i van demanar a la pagesa que retirés el cotxe del seu camí privat. La discussió va acabar amb Rosa Maria emmanillada i traslladada a comissaria, en una situació que el seu marit ha descrit a l’ACN com de “molta impotència” i una “humiliació”. Segons afirmen, els agents van prendre el mòbil de les mans de la dona, de cinquanta-vuit anys, i la van llençar contra el cotxe per arrestar-la i dur-la a les dependències policials, fins d’on no va sortir fins que era gairebé mitjanit. Pel que fa al boletaire, va poder marxar amb els bolets aconseguits a la finca de la detinguda.

El coordinador d'UP, Joan Caball, en la concentració de suport | ACN

El coordinador d’UP, Joan Caball, en la concentració de suport | ACN

El coordinador d’Unió de Pagesos, Joan Caball, que també era donant suport a Rosa Maria, ha posat de relleu en declaracions a l’ACN que és necessari “respectar la convivència entre el món rural i urbà” i ha denunciat l’actuació de la policia autonòmica, “que hauria de mediar i no portar problemes”. De fet, ha afegit, el proper 17 de novembre parlarà del cas amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, amb qui es reunirà. Pel que fa a Rosa Maria, ha hagut d’acceptar la responsabilitat pel delicte de desobediència a l’autoritat de què l’acusaven els Mossos per no anar a judici, cosa que ha rebaixat la seva pena a quatre mesos i 480€. “Ells s’han de conformar i que sigui el menys mal possible per a la denunciada”, ha dit l’advocat de la denunciada. Unió de Pagesos s’ha ofert a pagar la multa amb diners de la seva caixa de resistència.

Comentaris

  Enric 15/12/2020 12:29 am
  La propietat privada es defensa vessant la sang de l,invasor.
   Josep 15/12/2020 12:29 am
   Ets un fill de puta inadaptat, menjar per porcs.
   Enric 15/12/2020 12:29 am
   La propietat privada es defensa vessant la sang de l,invasor.
   A Dr. Strangelove 15/12/2020 12:29 am
   Què t'han dit els metges? El retard mental que tens es pot guarir o et quedaràs així per sempre?
   avergonyit d'auest andrònima 15/12/2020 12:29 am
   Doctor Merdagelove, mira que he llegir comentaristes imbècils però no t’arriben a la sola de la sabata. Et falta un bull com a les guixes per no dir-te el que realment et falta. Els pagesos solen tenir el senderi que a tu et falta. Els meus pares eren pagesos.
   Joan d'Urgell 15/12/2020 12:29 am
   Creu l'imbècil que tots son com ell

Nou comentari