Ordre d’allunyament per l’agressor de Lledoners

L'home ha quedat en llibertat provisional i investigat pels delictes de lesions, desordres públics i contra els drets i llibertats fonamentals

En Joan ferit

En Joan ferit | QS

 

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa ha deixat en llibertat provisional l’espanyolista detingut per agredir dimarts un membre dels CDR prop de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. L’home, però, no podrà acostar-se a la víctima. La causa judicial està oberta per un delicte de lesions, contra els drets i les llibertats fonamentals i per desordres públics, i serà investigada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital del Bages.

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous al migdia l’home, de 47 anys, per agredir un membre dels CDR que l’estava enregistrant mentre retirava llaços grocs a l’exterior de la presó de Lledoners aquest dimarts a la nit, hores abans de l’arribada dels presos independentistes procedents de Madrid. Els fets es van produir a dos quarts d’onze de la nit. Una patrulla que es trobava fent tasques de seguretat ciutadana va ser alertada de l’agressió a les immediacions del centre penitenciari, a la carretera C-55 punt quilomètric 37 de Sant Joan de Vilatorrada. En arribar al lloc, van veure la víctima de l’agressió amb sang a la boca i els testimonis van apuntar a un grup de persones que estaven arrencant llaços grocs i esborrant els pintats a la via pública.

La víctima de l’agressió va ser traslladada a l’Hospital General de Manresa pel Sistema d’Emergències Mèdiques. Els Mossos, per la seva banda, van identificar les persones que es trobaven al lloc i es van iniciar les diligències corresponents per tal de determinar els fets ocorreguts, a l’espera de la denúncia de la víctima per poder determinar l’abast de les lesions.

 

Al dia següent, un cop recollida la denúncia de la víctima mentre es trobava a l’Hospital i també escoltats en declaració diferents testimonis, els mossos van poder identificar un dels agressors. Després de diversos intents, finalment va ser detingut aquest dijous al migdia a la comarca del Bages pels delictes lesions, d’odi i discriminació i de desordres públics.

Nou comentari