Operatiu policial contra una organització dedicada a la immigració irregular

Mossos i Guàrdia Civil fan entrades a diverses poblacions catalanes i es preveuen una desena de detinguts

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil mantenen en marxa un operatiu aquest dimecres amb diversos escorcolls contra una organització dedicada a la immigració irregular. El focus principal es troba a les comarques de Ponent i al Pirineu, segons han indicat fonts coneixedores a l’ACN, tot i que els agents també han fet entrades en poblacions de les demarcacions de Tarragona i Barcelona. Entre els escorcolls, n’hi ha hagut almenys dos al Segrià, un a Torrefarrera –on els agents s’han endut un detingut- i un altre a Rosselló. L’operació ha estat ordenada per un jutjat de Tremp i, tot i que portaveus oficials no han volgut donar detalls de l’operació, fonts pròximes al cas han indicat que la previsió era detenir una desena de persones.

Una de les hipòtesis dels investigadors, segons han indicat a l’ACN fonts pròximes a la investigació, és que aquesta organització feia tràfic d’immigrants en dues direccions: algunes persones entraven a l’Estat irregularment, mentre altres passaven cap a Europa. El cas està liderat per un jutjat de Tremp perquè aquests moviments es van detectar al Pirineu, a prop de zones frontereres.

Així, l’operatiu està especialment centrat a les comarques de Ponent i del Pirineu. També inclou, però, algunes entrades a les demarcacions de Tarragona i Barcelona, concretament a propietats que alguns dels detinguts tenen en municipis d’aquestes comarques.

L’operació, que està sota secret de sumari, es manté oberta i no es descarta que hi hagi més escorcolls en domicilis els pròxims dies.

Nou comentari