El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Operació contra el tràfic de cocaïna a la demarcació de Tarragona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han posat en marxa, des de primera hora d’aquest dimarts, un operatiu a la demarcació de Tarragona contra el tràfic de cocaïna. Es tracta d’una operació dedicada a desmantellar una organització dedicada al tràfic d’aquesta substància. De moment, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ja hi ha cinc persones detingudes (tres detencions s’han produït a Valls, mentre que una ha tingut lloc a Reus i una altra s’ha efectuat a Santa Oliva, al Baix Penedès). La investigació està tutelada pel jutjat d’instrucció número 2 de Reus per pertinenca a grup criminal relacionat amb el tràfic de drogues. Els agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil tenen previst fer fins a cinc registres en domicilis i dos en garatges.

Aquest operatiu antidroga arriba dues setmanes després que el jutjat d’Instrucció Número 4 de Granollers decretés presó provisional per a tres agents de la Policia Local de Llinars del Vallès relacionats amb el cultiu i el tràfic de marihuana. També van entrar en presó preventiva sis persones més que pertanyien a aquesta xarxa, que també blanquejava diners al municipi. En aquest cas, se’ls acusa de delictes contra la salut pública.

Aquella operació estava dirigida únicament pels Mossos d’Esquadra. Un dimarts a les cinc de la matinada van començar a fer registres a diversos domicilis de Llinars del Vallès, i també a la comissaria local del municipi. Els Mossos van arribar a detenir fins a quatre agents del cos local. Feia més d’un any que els Mossos d’Esquadra investigaven aquest cas, i van registrar també una nau industrial del poble, on presumptament es cultivava i es distribuïa la marihuana. Segons va avançar el mateix Ajuntament de Llinars del Vallès, ara el consistori treballarà per substituir els agents empresonats preventivament per aquest cas amb nous policies, que s’incorporaran al cos el més aviat possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa