Rescat multitudinari a Cabrera

Un iot ha rescatat tres persones amb vida i dos cadàvers, i la Guàrdia Civil i Salvament Marítim recuperaran la resta

La delegació del govern a les Illes Balears ha rectificat les informacions inicials que situaven 11 morts al mar a l’oest de Cabrera i ha afirmat que, en realitat, els equips de salvament han rescatat 14 persones, 9 de les quals a bord d’una pastera provinent probablement d’Algèria. Els passatgers de l’embarcació han manifestat que hi viatjaven 17 persones, per la qual cosa Guàrdia Civil i Salvament Marítim continuen amb el dispositiu activat a la recerca de les 3 persones que faltarien.

L’avís inicial l’ha fet la tripulació d’una embarcació privada que ha vist la pastera i diverses armilles salvavides flotant a l’aigua. Han pogut rescatar 2 persones i han avisat les autoritats, que han difós la informació inicial de les víctimes. Un cop han arribat a lloc, però, la Guàrdia Civil ha comprovat que les armilles salvavides eren buides, i han continuat buscant per la zona amb l’ajut de Salvament Marítim fins que han trobat la pastera. L’helicòpter de la Guàrdia Civil ha rescatat 3 persones a l’aigua, i a l’embarcació n’hi havia 9 més, exhaustes -sembla que feia força dies que navegaven- però sanes i estàlvies.

Les primeres informacions apuntaven que les víctimes haurien naufragat amb la pastera en què viatjaven en trobar-se onades d’entre dos i tres metres d’altura generades pel fort vent que hi ha a l’illa. Els cossos de seguretat creuen que procedien del nord de l’Àfrica. En les darreres setmanes han arribat a les costes de les Illes Balears milers de persones que han fugit d’Algèria i han arribat en desenes de pasteres. 

Tot ha succeit poc després de les quatre de la tarda. De seguida, Salvament Marítim ha activat dos vaixells, el Libertas i el Illes Pitiüses i un helicòpter per tenir una visió aèria dels cadàvers que al final han resultat ser armilles buides. Per la seva banda, la Guàrdia Civil hi ha enviat patrulleres del servei marítim i ha desplegat un altre helicòpter.

Nou comentari