Nou intent d’estafa amb la vacuna de la Covid en una residència

La directora del centre, de Sant Vicenç dels Horts, no pica i avisa els Mossos

La campanya dels Mossos alertant d’estafes amb les vacunes comença a fer efecte. Els malfactors que s’aprofiten de la situació de psicosi col·lectiva comencen a tenir dificultats davant els administradors de les residències que intenten enredar. L’enèssim exemple va ser aquest dijous, quan la directora d’una residència de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) va denunciar als Mossos la temptativa d’estafa que va patir dimecres a la nit. 

Segons ha pogut saber El Món, i han confirmat fonts policials, el centre va rebre una trucada a la nit d’un suposat transportista d’Amazon. El ganxo era explicar que portava les vacunes d’urgència per ordre de la Generalitat però que no les podia descarregar fins que el centre no ingresés 3.000 euros com a pagament de garantia. La cap del servei de la residència, de la que no n’ha transcendit el nom, es va estranyar de l’enviament i va copsar que li donaven garsa per perdiu. Va recollir totes les dades que va poder i, finalment, va engegar a dida l’estafador. 

Immediatament, la mateixa residència va posar els fets en coneixement dels Mossos de la regió metropolitana sud que han encetat una investigació per una temptativa d’estafa.  Fonts de les perquisicions asseguren que la feina prèvia d’avís i alerta d’aquestes estafes ha estat clau per evitar un nou cas arran de suposats subministres de vacunes per la covid. Una tasca que porten des de les àrees de proximitat de cada Àrea Bàsica Policial de manera preventiva. 

De fet, Mossos tenia registrats la setmana passada més d’un centenar d’avisos d’estafadors que telefonen a residències reclamant un ingrés econòmic urgent a canvi de les vacunes contra el coronavirus. Els estafadors es fan passar pel Departament de Salut o un centre de vacunació i acostumen a telefonar quan saben que el responsable del centre no hi és per pressionar la persona que agafa el telèfon advertint-lo de les conseqüències de no vacunar-se. No és l’únic cas que ha passat pel Baix Llobregat, en concret l’únic cas que s’ha perpetrat   va ser en una residència d’Esplugues de Llobregat, que va pagar  400 euros als estafadors en concepte d’una paga i senyal d’un import total d’uns 3.000 euros. Ni tant sols va ser la residència, sinó l’encarregat de seguretat que es va atabalar amb l’engany. 

Nou comentari