El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un boletaire troba el nen desaparegut al bosc després que caminés 8 quilòmetres
  • CA

Així és com un boletaire ha trobat aquest dimarts al matí el nen que va desaparèixer dilluns a la tarda a Llanera: passejant per una pista forestal després d’haver passat la nit al ras. L’home no formava part del dispositiu de recerca, però quan quedaven pocs minuts perquè fossin les onze del matí, es trobava circulant amb un vehicle i ha vist l’infant caminant per la pista forestal. El nen havia arribat a caminar fins a vuit quilòmetres i estava “sa i estalvi”, segons han informat els Bombers de la Generalitat. De fet, se li ha donat una poma quan se l’ha trobat i se l’ha menjat. Tot això després d’haver passat la nit al ras, ja que el nen ha estat desaparegut durant unes 20 hores.

Tot i que la primera valoració que han fet els Bombers sobre el nen “ha estat bona”, segons el cap de la Regió d’Emergències Lleida, Jordi Solà, s’ha activat una ambulància medicalitzada per tal de comprovar amb més exactitud quin és el seu estat de salut. Posteriorment se l’ha traslladat a un centre hospitalari. El pare del nen, segons ha explicat Solà, també s’ha desplaçat de forma immediata al lloc on se l’ha trobat, a uns 8 quilòmetres d’on va desaparèixer.

El menor d’edat, que té una discapacitat, estava de colònies a la Casa Auró Natura de Llanera (pertanyent al municipi de Torà, a la Segarra). Va desaparèixer cap a dos quarts de quatre de la tarda, i des de llavors es va activar un dispositiu format per Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM i desenes de voluntaris. La zona per on el van buscar era boscosa i densa, i el dispositiu de recerca ha continuat durant la nit amb gossos i càmeres tèrmiques. El dispositiu s’havia incrementat aquest matí.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els Bombers van plantejar la recerca en funció de dues hipòtesis. Una primera partia de la base que el nen es podia haver amagat, ja que el seu entorn proper havia advertit que li agrada molt jugar a amagar-se; i alhora que hagués patit un accident en algun indret del bosc que envolta la casa de colònies on el nen passava uns dies, per això es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on es podria haver arrecerat. L’altra hipòtesis és que el nen hagués caminat en una direcció incerta. Per aquest motiu els Bombers també han fet una recerca extensiva, en la què han participat els voluntaris que han col·laborat en el dispositiu. Finalment, però, ha estat una persona aliena a l’operatiu qui ha trobat el nen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mar Blau a octubre 12, 2021 | 16:41
    Mar Blau octubre 12, 2021 | 16:41
    Aixó vol dir que ha estat caminant tota la nit? 8 km?
  2. Icona del comentari de: Joan a octubre 13, 2021 | 10:32
    Joan octubre 13, 2021 | 10:32
    Molt bé. Una molt bona noticia. M´analegro per la familia, els de la casa de colonies i per l´infant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa