El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Narcoassalt al Baix Llobregat: Tret al cap per robar-li la marihuana
  • CA

Cinc mesos després, però, sembla que podria estar resolt. Finalment, els Mossos han pogut detenir quatre sospitosos per un narcoassalt registrar a Corbera del Llobregat el passat 15 de febrer, on els lladres van robar fins a 200 plantes de marihuana amb extrema violència, fins i tot, trets al cap. Segons ha informat la policia, el passat sis de juliol, van arrestar quatre homes, de nacionalitat espanyola i marroquina, 23 a 39 anys i veïns d’Igualada i Rubí com a presumptes autors dels delictes de temptativa d’assassinat, detenció il·legal, robatori amb violència a casa habitada i salut pública.

Tot va començar just després que els Mossos van tenir coneixement d’un assalt molt violent en un domicili on es conreava la droga. Els assaltants van lligar i retenir els tres ocupants de la casa. El propietari, però, se’n va endur la pitjor part. El van colpejar amb violència a cops de pal i li van disparar al cap. El botí dels assaltants de la casa, 200 plantes de marihuana.

Les perquisicions van recollir prou prova per identificar els membres del grup i fer un seguiment dels seus costums i residències. El 6 de juliol, es van fer cinc entrades i escorcolls a Corbera de Llobregat, Igualada i Rubí i es van practicar les detencions. Els escorcolls van aportar nous indicis de participació en l’assalt. A més, es va recuperar material de dotació policial que utilitzava el grup per fer-se passar per policies en els seus robatoris a altres traficants. Entre aquests objectes hi havia insígnies policials, rotatius blaus, armilles i samarretes amb els distintius propis de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, a més de material de telecomunicacions propi de la policia.

També es va localitzar en un dels domicilis bosses amb cabdells de marihuana i 3 kg de haixix, així com 1.500 euros en efectiu i un vehicle emprat en l’assalt del dia 15 de febrer. Paral·lemanet, en un local regentat per dos dels investigats se’ls va comissar també més de 7.000 esqueixos i 250 “plantes mare”, d’on s’extreuen els esqueixos. Cadascun d’aquests té un valor aproximat de dos euros en el mercat negre i els venien a altres cultivadors/traficants de marihuana.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 6 de Sant Feliu de Llobregat, el qual va decretar l’ingrés a presó per a dos d’ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa