Mossos revisa el protocol de desnonaments amb infants

Un informe de Buch detalla els canvis el alguns tipus d’operacions policials

Els Mossos revisaran els protocols de desnonaments. L’objectiu és adaptar-los a les diferents situacions que es trobin els agents i, sobretot, es crearà un protocol específic si “hi ha infants”. Una circumstància especialment sensible. Així ho assegura qun informe del conseller d’Interior Miquel Buch sobre les actuacions de la policial, lliurat al Parlament i amb data de sis de març.

 

Segons aquest informe, al que ha tingut accés El Món, Interior deixa clar que disposa de “dos procediments relacionats amb les ocupacions”. En primer lloc, un que tracta les ocupacions d’immobles quan no concorre violència ni intimidació”. I, en segon terme, un altre procediments que “tracta les ocupacions d’entitats bancàries”.

 

En el document, el conseller informa que “en aquests moments s’estan revisant aquests procediments”. “Hi ha la proposta de crear un procediment de treball”, continua l’informe, “que dóna resposta a tots els fenomens relacionats amb l’ocupació d’immobles i establir les pautes d’actuació policial adequades a les diferents casuístiques que es poden produir”.

 

En aquest sentit, Interior assegure que es preveuen també les “actuacions de desnonaments i la coordinació amb entitats municipals i altres organismes prestadors de recursos socials en casos de pobresa o altres situacions de necessitat”. Així mateix remarca que “també es preveuen actuacions específiques que s’han de dur a terme en cas de presència d’infants”. De moment, el protocol s’està elaborant sense que n’hagi transcendit cap detall definitiu.

Nou comentari