El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos, en guàrdia contra les ‘raves’ de Cap d’Any
  • CA

Segona festa ‘rave’ desmantellada en només 24 hores, el que ha provocat que els Mossos d’Esquadra es preparin per haver d’intervenir en altres esdeveniments il·legals. De fet, el cos va intervenir ahir mateix una festa il·legal en una finca de Querol, a l’Alt Camp. Al voltant de la masia hi havia una desena de vehicles, alguns dels quals amb matrícula de la República Txeca. L’operatiu va ser dissuasiu, es van identificar alguns participants però no es va denunciar ningú, segons ha informat el cos en un comunicat. Amb l’acció es pretenia evitar que hi arribessin més persones.

De fet, les festes rave il·legals són una de les preocupacions dels Mossos després que el Govern hagi decretat de nou el toc de queda. L’altra festa on han intervingut aquesta setmana és la de l’espai protegit de l’Estany d’Ivars. A primera hora del matí de dimecres Mossos i Agents Rurals van rebre l’avís que es podria estar celebrant una festa a l’entorn de l’Estany d’Ivars, al terme municipal de Vila-sana. El testimoni que els va informar havia escoltat música pels voltants de l’estany i dues patrulles de seguretat ciutadana i agents rurals es van desplaçar fins a l’espai protegit i van poder localitzar el punt concret. Al lloc hi van localitzar un grup de persones que havien arribat amb una furgoneta i ja tenien preparat i en funcionament un grup d’altaveus, taula de so i mescles, etapes de potència i un ordinador.

Els botellots i raves són una preocupació especial pels Mossos i pels municipis on no hi ha toc de queda. De fet, els dotze pobles del Maresme i el Vallès Oriental que temen una allau de botellons aquesta nit de Cap d’Any perquè no tenen toc de queda han aconseguit aquest divendres, finalment, un reforç policial per intentar evitar concentracions massives. El fet que als seus carrers no hi hagi prohibició d’estar-s’hi a partir de la una de la matinada però, en canvi, aquesta restricció estigui activa en municipis del voltant els fa témer un efecte crida, i són pobles que no tenen recursos policials per fer-hi front. Per això reclamaven ser afegits a la ja llarga llista de poblacions amb toc de queda, o comptar amb un reforç dels Mossos d’Esquadra. I finament aquesta serà la solució que s’hi intentarà aplicar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa